E2a

Hur att jaga och samla agater

De färgglada ljusa stenar som du ser nedskräpning många av de finaste sjöar eller floder är en kristallin mängd kvarts kallas Agat. Det trevligaste om detta faktum är att till skillnad diamanter som måste brytas från djupt inne i jorden - ja, äpplen och apelsiner, men fortfarande ganska jämförbara i fråga om Allure - du kan samla Agater helt enkelt gå runt dessa platser och jakt för den finaste ser dem säkert från strandlinjen. Men var försiktig eftersom du kan vara så dras in jakt Agater att du kommer att ha problem att sluta när du börjar.

Hur att jaga och samla agater. Var väldigt säker på att du vet vad som agater ser ut.
Hur att jaga och samla agater. Var väldigt säker på att du vet vad som agater ser ut.

Detta åsido, kan du gå över dessa tips för att få ut det mesta av jakt och samla agater.

  • Var väldigt säker på att du vet vad som agater ser ut. Detta är enkelt. Bara Google det och du kommer åtminstone ha en visuell förståelse för vad man ska leta efter när du är ute på jakt efter det. Förbered dig på att bli förvånad över uppsjö av vackra stenar som kan bli din om du vet var du ska leta efter den.
  • Vet var man kan hitta agater. Det är där det blir lite skumma eftersom Agate entusiaster inte enkelt dela där de går Agate jakt. Detta eftersom de inte vill att du pouncing på deras territorium tillsammans med en buss full av släktingar och vänner. Den kanske mest känt kända Agate jaktmark skulle Lake Superior i Minnesota. Resten är upp till dig att ta reda på men hey, är Europa välsignad med så många sjöar och floder som du praktiskt taget har en lång lista att välja på när du vill gå Agat jakt.
  • Ta bekväma kläder, skor, hattar och solskydd. Bär massor av solskyddsmedel och sedan resten av vad du kommer att bära bör baseras på hur länge du planerar att stanna ute på jakt och samla agater. Det finns en god chans att dina fötter kommer att få våt så ta extra flip flops eller ett par gummistövlar för att skydda dina fötter och vader om du inte särskilt njuta av att få våt och kall.
  • Se till att du fysiskt kan hacka upplevelsen. Du kommer att göra en hel del promenader, plocka, bockning, och undersöka ovanpå placera dina Agater i en hink så det är viktigt att du är hjärtligt, frisk och hälsosam för denna utomhus äventyr.
  • Bedöma de Agater efter omslaget. Japp, den skönhet som är inne i Agater kan inte enkelt framgår av dess exteriör så mycket att undersöka måste göras från slutet. Om du chans på lumpy Agater som omfattas av nyanser av grått, brun och brun inte bli modfällda. Inredningen kommer att vara spektakulära! Vänta bara!
  • Ta din loot hem. Ta dina Agater till en hantverkare som är i besittning av en roterande tumlare - en maskin som används för att polera och bearbeta Agater tills den färdiga produkten avslöjas till perfektion. Hela proceduren tar 1-3 veckor att slutföra, men det är så värt att vänta!

När du har alla Agater polerad och glänsande med skönhet

När du har alla Agater polerad och glänsande med skönhet, allt du behöver för att besluta om huruvida du vill behålla eller sälja dina Agater till andra samlare. Kan lika gärna behålla den. Det är för mycket arbete för att bara sälja den till någon annan.