E2a

Hur att hyra en spelserver

Datorspel har ökat meteorically i popularitet

Datorspel har ökat meteorically i popularitet, och så är spelservrar. Ett spel server är en fjärrstyrd grupp av hårdvara och mjukvara som används av spel användare eller klienter för att tillåta en eller flera personer att spela i samma spel miljön på samma gång. Detta är också kallad multiplayer videospel. Bland de vanligaste leverantörerna spelserver är Teamspeak Server, Counter Strike Servers, Ventrilo Server och Half Life Server.

Hur att hyra en spelserver. Prestanda och kvalitet på spelet servern beror mycket på nätverkets bandbredd.
Hur att hyra en spelserver. Prestanda och kvalitet på spelet servern beror mycket på nätverkets bandbredd.

Det finns flera faktorer som måste beaktas att välja rätt leverantör spelserver.

Spelserver prestanda

  • Prestanda och kvalitet på spelet servern beror mycket på nätverkets bandbredd. Bredbandsförbindelser som används i hemmet har stora begränsningar i rörelsens spelservrar, även med bara fyra till tio spelare. I själva verket kan det sätta ännu för mycket stress på datorn, vilket definitivt innebär dålig spelprestanda och kvalitet. Det är mycket på grund av de samtidiga komplexa roller som en dator måste utföra såsom beräkning av nödvändiga uppgifter. Servern i sig inte kan fungera väl med tanke på att det har att övervaka, sortera och distribuera nätverksprodukter data till andra spelare och processdata för 3D-grafik.
  • Det är därför det finns ett behov av ett bra spel server att ha en dator som kan bearbeta data snabbt och enkelt. En server maskin med datacenter är ett bra val, även om du kan få betala högre priser för de hyror. Dessutom är detta en av de vanligaste spelserver set-ups.

Datorspel har ökat meteorically i popularitet. Det är därför det finns ett behov av ett bra spel server att ha en dator som kan bearbeta data snabbt och enkelt.
Datorspel har ökat meteorically i popularitet. Det är därför det finns ett behov av ett bra spel server att ha en dator som kan bearbeta data snabbt och enkelt.

Spelserver typer

  • Generellt är spelservrar klassas som dedikerade servrar och lyssna servrar. En dedikerad server är oftast drivs av individer som använder dedikerad hårdvara placerad i datacenter för att ge högre bandbredd för bättre bearbetning prestanda. Detta är den vanligaste typen speciellt med pc-baserade multi-spelare. För enklare kontroll över spelet, är det bättre att ha dedikerade servrar värd ägaren av spelets mjukvara. Plus, kan den också användas på servrar för en större miljö och fler spelare.
  • Å andra sidan, är en lyssna-server den typ som tillåter spelaren att delta i spelet och på samma gång, vara värd. Den negativa sidan av det är att servern även slutar som spelare avslutas. Det är oftast drivs med LAN-system i stället för en webbläsare. Eftersom det har begränsad bandbredd, kan det tillgodoser inte att ett större antal användare eller övriga miljön.
  • I detta fall kommer den typ av spel server som du väljer beror på bandbredden i din dator eller den typ av spel som du kommer att spela.

Spelserver funktioner

  • Eftersom du behöver för att styra och konfigurera dina inställningar för att passa spelet, finns det också ett behov av att välja det spel server som kan erbjuda de funktioner som du kommer att använda. Se till att kontrollpanelen kan användas för att installera tillägg för att hantera dina inställningar. Det är bättre att välja servrar som kan erbjuda dig en hjälpande hand, speciellt om du inte är så erfarna i spel arenan.
  • Och slutligen, för att hjälpa dig att välja den bästa lägenheter spelserver, bättre surfa på nätet för ett brett utbud av tjänsteleverantörer. Se till att du väljer det bästa bland de övriga.