E2a

Hur att hitta vinklar med en gradskiva

17th century seglare har krediterats eller erkänns som upphovsmännen till de ständigt oumbärlig gradskiva. Det fanns ett akut behov av att rita eller kartlägga sina nautiska kurser med sina kartor. Deras design var grundläggande. De gjorde något som var halv-cirkulär. Den yttre kanten, eller den krökta sektion, av halv-cirkulära materialet hade en båge. Denna båge innehöll exakt hur markeringar. De placerade den raka kanten av halv-cirkulärt stycke överensstämmer med de specifika linjer de ville mäta. Och sedan, hänvisade de till det antal grader som identifieras av den andra raden där ljusbågen passeras.

Den ursprungliga gradskiva är närbesläktat med föreliggande gradskiva

Hur att hitta vinklar med en gradskiva. Vara förtrogen med den typiska gradskiva.
Hur att hitta vinklar med en gradskiva. Vara förtrogen med den typiska gradskiva.

Den ursprungliga gradskiva är närbesläktat med föreliggande gradskiva. Liksom den ursprungliga avsikten, är det fortfarande används som mätanordning. Men inte, är användningen av gradskiva införs för barn i början av sin elementära eller mitten nivåer i skolan. Användningen av gradskiva är nu inriktad på att veta storleken på en vinkel och är viktigt i undervisning viktiga lektioner i matematik och det är inte längre begränsad att bestämma nautiska skåror.

Här är två detaljerade uppsättningar av instruktioner om hur du effektivt kan hitta vinklar med en gradskiva:

1. Vara förtrogen med den typiska gradskiva. Den vanligaste gradskiva är en halvcirkel form. Men det är också tillgängliga i olika former och storlekar. Eftersom gradskivan är inställd på att mäta vinklar, har det exakta markeringar mellan 0 och 180 grader. Eftersom det är allmänt formad i halvcirkel, betyder det att en komplett cirkel har 360 grader. Du kan också utnyttja en gradskiva som har en dubbel skala. Det gör att du kan mäta vinklarna enkelt, om din krets öppnas åt vänster eller åt höger. Generellt kan en tillförlitlig gradskiva att avgöra den exakta vinkeln mellan två linjer som skär varandra.

Den ursprungliga gradskiva är närbesläktat med föreliggande gradskiva. Använd gradskivan korrekt.
Den ursprungliga gradskiva är närbesläktat med föreliggande gradskiva. Använd gradskivan korrekt.

2. Använd gradskivan korrekt. Börja med att placera sitt ursprung i den vinkel du vill mäta. Hitta sin spets och fixera den där.

Ursprunget är ofta märkt

Ursprunget är ofta markerad. Den har antingen ett hårkors eller en mycket litet hål. Om det är halvcirkel eller rektangulära, kan du lätt se markering i botten på gradskivan. Om det är full cirkel eller fyrkant, upptäcka det bara i centrum.

Under tiden

Samtidigt är vertex en vanlig term i geometri och klasser trigonometri. Den hänvisar till den verkliga siffran som bildas av de två strålar som delar eller korsar varandra. Det är i huvudsak en gemensam ändpunkt.

Om allt är klart

Om allt är klart, håll rikta baslinjen för din gradskiva med en av de två linjerna som du vill mäta. Återigen, bara stanna på vertex ursprung. Sedan kan du kolla där baslinjen leder dig. Den är ansluten till 0 grader märket och det anges på din gradskiva. Efter det, kan du förbereda att notera numret där den andra linjen korsar. Du har väl märkt vinklarna.

Observera att läsa en dual-skala gradskiva kan förvirra dig lite

Observera att läsa en dual-skala gradskiva kan förvirra dig lite. Den har två skalor: inre och yttre. Den inre skalan uppmanar dig att mäta från vänster till höger. Å andra sidan, den yttre skalan, från höger till vänster.