E2a

Hur att hitta olika typer vattenflaska och material

Rent dricksvatten är den mest grundläggande och viktig resurs för människans överlevnad. Vatten är också den viktigaste bäraren av bakterier och virus som kan leda till olika fasansfulla sjukdomar. Den används också för att vara fri. I denna tid av hälso-medvetande, har dricksvatten nu blivit en mycket värdefull och dyr handelsvara. Dricksvatten nu håller på att filtreras och renas, hälldes i en flaska, förseglades, och säljs. Vem som helst kan anta att vattnet i flaskan säljs i någon närbutik eller livsmedelsbutik är ren och säker eftersom den passerar genom olika reningsprocesser. Detta är förmodligen sant. Men du kan säga detsamma för vattenflaska? Vattenflaskor kommer i många former och storlekar och är tillverkade av olika material.

Vad är vattenflaskor gjorda av

Vad är vattenflaskor gjorda av? Det finns många typer av vattenflaskor på marknaden idag. Du har de små och bärbara flaskor med en plast skruvlock och du har större vattenkylare eller flaskor dispenser som du normalt har hemma eller på kontoret för gemensamt bruk. Du har också miljövänliga flaskor med en integrerad vattenfilter inuti för att ge ytterligare rening av vattnet före konsumtion. Dessa flaskor är tänkta att kunna återanvändas så länge du byta vattenfiltret när den når sin maximala användaren cykel.

Dessa vattenflaskor är oftast gjorda med plast

Hur att hitta olika typer vattenflaska och material. Vad är vattenflaskor gjorda av.
Hur att hitta olika typer vattenflaska och material. Vad är vattenflaskor gjorda av.

Dessa vattenflaskor är oftast gjorda med plast. Det finns två vanliga kemikalier som används för att skapa plastflaskor. Dessa kemikalier är grundval av återanvändbarhet vattenflaskan. I själva verket, om du tittar längst ner på varje vattenflaska som kommersiellt säljs, kommer du att se ett antal inuti en triangel som anger vilken typ av kemikalier användes för att skapa den plastflaska.

Ett nummer 1 i en triangel längst ned i plastflaska indikerar att plasten gjordes med en kemikalie som kallas polyetylentereftalat eller PETE. Detta innebär att den plastflaska är bara bra för en användning. Återanvändning av denna typ av plastflaska kommer att resultera i att du konsumerar små mängder av kemikalien med dricksvatten, vilket kan vara skadligt. Enligt olika studier och rapporter, är PETE är cancerframkallande. Det finns inga konkreta bevis på vad PETE kan orsaka att en människokropp när de intas i små mängder, men sedan igen du verkligen vill ha kemikalier simmar i ditt system?

Ett nummer 7

Ett nummer 7, å andra sidan, indikerar att det är en Nalgene-flaska. Nalgene är en typ av plast gjord av polykarbonat. Denna typ av plastflaska möjliggör återanvändning till en viss gräns. När den maximala återanvändbarhet livslängd uppnås, börjar den kemiska att laka och kommer att kombinera med dricksvatten. Förtäring av kemikalien sägs bidra till bröstcancer uppkomst, fosterskador, och endokrina systemet instabilt.

Dessa vattenflaskor är oftast gjorda med plast. Vatten är livsnerven i den mänskliga kroppen.
Dessa vattenflaskor är oftast gjorda med plast. Vatten är livsnerven i den mänskliga kroppen.

Vissa vattenflaska växter och tillverkare har börjat flaskor belägga plast med en typ av harts som förlänger återanvändbarhet plastflaska. Hartset kommer att förhindra sipprar av kemikalierna i vattnet. Naturligtvis dessa flaskor kommer vid en premie på grund av det lilla extra i det för att säkerställa din hälsa.

Vatten är livsnerven i den mänskliga kroppen

Vatten är livsnerven i den mänskliga kroppen. Om vattnet du dricker innehåller skadliga kemikalier, kommer de naturliga processerna i kroppen börjar vackla vilket kan leda dysfunktion och sjukdom. Att veta vad vattenflaska som du använder för att dricka vatten från kan vara att minsta detalj som kan hålla dig ren, grön och frisk.