E2a

Hur att hitta material för att göra trästolar

Göra trästolar är en stor hobby

Göra trästolar är en stor hobby. Det är bra för nybörjare såväl som erfarna snickare. Om du vill bygga din egen trästol, finns det några grunder för att täcka. Det första du bör göra är att hitta material som du vill använda för din stol. Kanske det material av primär betydelse är träet.

Här är några tips som hjälper dig att hitta material för att göra trästolar:

  1. Bestäm vilken typ av stol du vill bygga. Vilken typ av stol vill du bygga? Det finns många typer att välja mellan. Barstolar är speciellt utformade för räknare. Komfort är inte den första prioriteringen av barstolar. Solstolar är ganska bekväma, och de är faktiskt väldigt lätt att göra. De har oftast en träram, och använder tyg som ryggstöd. Andra exempel inkluderar Adirondack stolar, stolar trädgård, böjda stolar rygg, och gungstolar. Alla dessa behöver olika typer av trä. Den typ av trä kommer också att bero på var du planerar att sätta stolen. Stolar för utomhusbruk måste vara mer hållbara, så virket du ska använda måste kunna stå emot väder och vind. Inomhus stolar, men har råd att vara lite mer känslig eftersom de inte går genom utomhus väderförhållanden.
  2. Kom ihåg att oftast kommer utseendet på din stol beror på trä du har valt. Traditionella stolar är oftast gjorda av Västra rött cederträ. Denna typ av trä har använts av en lång tid med goda skäl. Det är ett runt trä, både snygg och väldigt stark. De naturliga konserveringsmedel som finns i Western Red Cedar göra den mer motståndskraftig mot skador och förfall. Det är inte mycket tät, vilket gör det mycket lätt att skära. Även nybörjare kommer inte att ha några problem skärande och bearbetande denna typ av trä. När det gäller utseende, verkar det mycket klassiska och rika. Det ger en folklig känner till alla typer av möbler. Men om du vill ha en mer modern och samtida känsla för din stol, är furu ditt bästa val. Det kan stå upp väl till den västra röd ceder i termer av hållbarhet.
  3. Bestäm din budget. Hardwood är generellt dyrare än mjukt trä och är inte särskilt lämpligt för nybörjare, eftersom det kan vara mycket svårt att arbeta med. Du kan slösa bort alla dina pengar på dyra trä utan att få bra resultat. Exempel på lövträd är ek, bok, lönn, körsbär, järnek, buxbom och mahogny. Nybörjare kan överväga att arbeta med barrved, eftersom de är billigare och lättare att arbeta med. Låt dig inte luras av namnet. Barrved är inte nödvändigtvis mjukare än lövträ. Faktum är att vissa typer av lövträ är mjukare än barrved. Prova att använda sorter av barrträd som inkluderar Pine, idegran, eller Douglas fir. De används i stor utsträckning möbeltillverkning.

När du gör ditt beslut

Hur att hitta material för att göra trästolar. Bestäm vilken typ av stol du vill bygga.
Hur att hitta material för att göra trästolar. Bestäm vilken typ av stol du vill bygga.

När du gör ditt beslut, är allt du behöver göra är chef över till din lokala brädgård. De har bra erbjudanden på många typer av skogar, och chanserna är, kommer de att vara villiga att ge dig en rabatt. Att hitta material för att göra dina trästolar är inte så svårt. Följ bara dessa tips och du kommer att bygga på nolltid.