E2a

Hur att hitta gamla tidningsartiklar på nätet

Tack vare Internet

Tack vare Internet, föråldrade artiklar som bör finnas i gulnade tidningar kan nu läsas in bekvämligheten av din datorskärm. Oavsett om ditt syfte är akademiskt-relaterat, undersökande eller ren läsning kul, kan du konsumera denna resurs i byte och på ett kick. Och ja, har klipp från tidigare tidningsartiklar frågor bleknat inte i glömska. De har arkiverats i hopp om att ha en intresserad läsare hämta dem en dag. Om det är du, bör följande tips att göra din sökning lättare och roligare. Här är hur man hittar gamla tidningsartiklar på nätet. Vissa är gratis.

Hur att hitta gamla tidningsartiklar på nätet. String effektiva sökord med hjälp av avancerade sökverktyg.
Hur att hitta gamla tidningsartiklar på nätet. String effektiva sökord med hjälp av avancerade sökverktyg.

  • String effektiva sökord med hjälp av avancerade sökverktyg. Om du letar efter en släkting som heter Irgam Razputnik, är chanserna för sökmotorerna slår sitt namn på första sidan högt. Men om din farbror heter Dan Smith, bör du vara mer påhittig i ditt sökord används. Överväg att lägga till hans ålder, jobb eller plats på din sökning. För att göra din sökning mer relevant och effektiv, avancerade sökverktyg listar lämpliga kategorier som du bara behöver fylla i.
  • Ta vägen till sökandet jättens arkiv. Google News Archives är ett starkt rekommenderat digital hub. Du kan bada i dess hav av gamla tidningsartiklar, en del går tillbaka till 1700-talet. Google har en dateline för sin samling, vilket kan hjälpa dig att sålla bort onödiga data från andra perioder. Den sysselsätter också Avancerad sökning som ger dig minskat ner resultatet.
  • Bege dig ut för allt-är-fri-av-avgiften domän. Google är en port till massor av gamla artiklar på Internet, men det behöver inte alltid ge bort dem. De flesta av sina grejer kan utnyttjas genom teckning, och det alltid kommer med en avgift. Vad händer om du bara behöver en bit av information från resursen? Kolla in freebie stativ istället. Online ekvivalent butik finns i Freenewspaperarchives.us . Du behöver inte oroa dig för att svara abonnemang inbjuder och beräkna kostnader eftersom varje klipp i själva verket här är gratis. Starta din sökning direkt genom att klicka på rätt kategori, kan du välja från nationella eller platsbaserade samlingar.
  • Hitta fler freebies. Vem skulle ha trott att gårdagens "information kan erhållas utan kostnad, medan få dem i deras utgivningsår kan kosta dig lite? Välkommen till den elektroniska tidsåldern. En annan webbplats ger bort sina samlingar, Xooxleanswers.com . Det är en stor resurs för forskningsinformation, och det inkluderar dina gamla artiklar från tidningar. Den ger fakta och siffror på flera språk, engelska som främsta, och från hela världens kontinenter. Det kan definitivt vara en forskares bästa kompis med sin rikedom av tidskriften frågor, tidningar skolan och annat tryckt material.


Kostnadsfritt eller inte

Kostnadsfritt eller inte, gamla tidningsklipp finns i överflöd på Internet. Du skulle inte ha kunnat föreställa oss ett enda faktum i det 18th århundradet skulle bli förevigade på detta sätt. Men det var. Gräv vad du letar efter genom att ta vägen skriven för dig ovan. Det finns en mängd resurser för att sola i.