E2a

Hur att filma en operation video

Filmning med videoklipp numera används även i ingrepp

Filmning med videoklipp numera används även i ingrepp. Detta har blivit en så viktig lärande verktyg för läkare och andra medicinska studenter. Med filmer, kommer läkarna att kunna lära sig eller behärska kirurgi tekniker, samt se över förfarandena vid postoperativ kirurgi överläggning. Filmning hjälper också när det uppstår komplikationer medan kirurgi. Med allt dokumenteras väl skulle läkarna kunna granska vad som gick fel och göra nödvändiga åtgärder för att korrigera eller undvika det.

De videoklipp från en kirurgi förfarande blir en del av sjukhusets växande bibliotek av fallen som sjukhuspersonalen kan hänvisa till då och då. Men det med att göra en operation video är dock att ibland videokameran presenterar begränsad tillgång. Således är den första sak att komma ihåg om du vill filma en operation video för att få en väl utformad kamera byggd för den här typen av skott. Få en som är mångsidig och kan vara lättillgänglig.

Eftersom ingrepp är avgörande

Eftersom ingrepp är avgörande, kan du inte bara ta någon typ av kamera. Du definitivt inte kan ta dem tunga och kära till operationssalen, även om dessa kommer att kunna ta bilder bättre, eftersom detta kan vara störande. Vad som är viktigt att notera är att filma en operation är för dokumentation och inte för konstnärliga strävanden. En enkel, liten kamera ska göra bra så länge det kommer att kunna få fullständig film.

Nästa besluta om var du ska placera kameran

Hur att filma en operation video. Filmning med videoklipp numera används även i ingrepp.
Hur att filma en operation video. Filmning med videoklipp numera används även i ingrepp.

Nästa besluta om var du ska placera kameran. Som nämnts är en mindre bättre eftersom det kan vara handhållen och därför kan nå vissa vinklar och områden. Det kommer att kunna korrekt dokumentera förfarandet. Men några andra procedurer kan kräva att kameran kvar en plats, t.ex. med laparotomies där gå över läkarens axel inte skulle vara korrekt.

I vissa sjukhus, är kameran vanligtvis placerad vid sidan av var narkosläkaren står. Detta beror på att det är mindre aktivitet i detta område. Kameran är fortfarande och kirurger kan alla röra sig fritt och göra sitt arbete. Om du är en filma proceduren måste du be narkosläkaren om eventuellt dela golvyta med honom.

Vinkel skott är en utmaning med kirurgi videor

Vinkel skott är en utmaning med kirurgi videor. Till exempel, hur kan du skjuta en njure operation eller blindtarmsoperation när bästa livskraftig position är egentligen ovanför? Kameran måste sedan placeras direkt där såret kommer att bli. Och här är där ett stativ eller stativ kommer in

När du måste använda ett stativ, se till att be om lov från de medicinska personer i rummet, eftersom det är en annan del av utrustningen du tar in en redan högt tryck område. Om de samtycker till detta, då den bästa positionen av kameran skulle placera den på stativet och veva det tillräckligt högt för att upptäcka och rama såret. Vanligtvis skulle den bästa vinkeln vara uppifrån kirurgens huvud. Luta kameran ner och använda en rigg för justeringar.

Eftersom ingrepp är avgörande. Nästa besluta om var du ska placera kameran.
Eftersom ingrepp är avgörande. Nästa besluta om var du ska placera kameran.

Att ha ett stativ bör också arbeta för kameran-person som ibland procedurer tar tio timmar eller mer att slutföra. Det skulle vara mycket tröttsamt att hålla en kamera hela vägen genom detta.

Slutligen kan sjukhuset göra bra investeringar i mer högteknologisk utrustning såsom strålkastare kamera eller svanhals kamera för framtida bruk. Detta kommer att eliminera behovet av en kamera-person och allt skulle styras på en dator.