E2a

Hur att färga dina kläder

Ljusa kläder kan ges ett nytt utseende genom att dö

Ljusa kläder kan ges ett nytt utseende genom att dö. Processen för döende tyger och kläder har funnits i tusentals år. Tidiga civilisationer använde komplicerade metoder för att vända ljust färgade tyger i ljusa röda, lila och blues. Men den moderna människan har upptäckt enklare sätt att vända tyger och kläder i olika färger.

Ett sätt att ändra färgen på dina kläder är att använda ett kallt vatten färgämne. Denna typ av färgämne kan köpas från hantverk butiker och stormarknader. Nedan beskrivs de steg i döende dina kläder med hjälp av denna metod.

  • Samla och förbereda ditt material. För kallt vatten dör, kommer du att behöva din färg, de kläder du vill re-färg, vatten, stor skål stor nog för kläder för att röra sig fritt medan nedsänkt i vatten, flytande mätglaset och en trä omrörare eller stick som du inte använder för mat. Vid valet av en produkt till färg, är vit färgade kläder bäst. Däremot kan du färga även kläder med samma nyans som det kalla vattnet färgämnet du valde. Detta ger klädesplagg en fräschare look. Du kanske vill arbeta nära en stor handfatet eller badkaret eftersom du kommer att behöva skölja färgade kläder senare. Dessutom spred några gamla tidningar på arbetsbordet för att hålla ditt bord snyggt och dye-fri. Glöm inte att använda gummihandskar när du använder färgämnen.
  • Förbered färgämnet. Mät mängden vatten som behövs för att upplösa färgämnet. Du kan hitta det rätta beloppet på paketet med färgämne. Placera vattnet i stor skål. Tillsätt färgen. Om den typ av färgämne du köpt kräver att salt tillsättas till färgen och vattnet, gör det nu. Det är viktigt att följa anvisningarna på förpackningen. Rör om vattnet och färgämnet med din trä sked eller pinne tills all färgämnet är upplöst. Du bör ha en ljust färgad vätska i stor skål efter omrörning.
  • Blötlägg dina kläder. Placera försiktigt dina kläder i skålen med färgat vatten. Långsamt röra om kläder för att göra det möjligt att absorbera färgämnet. Den tid som dina kläder bör sitta i färgen beror på varumärket. Se till att följa anvisningarna på förpackningen. En gång i en stund, rör om eller skaka kläderna. Detta säkerställer att färgämnet absorberas ordentligt.
  • Skölj färgade kläder. Efter blötläggning bort kläderna från färgämnet. Överför det till handfatet eller i badkaret. Skölj färgade kläder under rinnande vatten. Stanna när vattnet kommer från färgade kläder är klart. Detta kommer att ta en hel del vatten och en hel del tid.

Hur att färga dina kläder. Samla och förbereda ditt material.
Hur att färga dina kläder. Samla och förbereda ditt material.

Tips och varningar:

  • Innan han dog några kläder, se till att det har tvättats och torkats.
  • Använd gummihandskar när du använder färgämnen så att det inte fläckar på händerna. Du kanske också vill ha ett förkläde eller gamla kläder ifall färgämnet spill.
  • Första gången du tvättar din färgade kläder i tvättmaskinen, tvätta den ensam. Din färgade kläder kan fortfarande blöda ut. Om det finns andra kläder i tvättmaskinen, kommer dessa kläder absorberar färgämnet.
  • Kläder tillverkade av bomull är den bästa typen av kläder att färga. Bomullstyg absorberar färgämnen väl.


Ge dina kläder ett nytt utseende

Ge dina kläder ett nytt utseende. Använd färger för att förvandla dem till roliga, levande outfits. Döende kläder är lätt. Bortsett från det kalla vattnet Färgningsmetod ovan, det finns andra sätt att färga dina kläder. Ta reda på mer om döende kläder och experimentera och ha kul!