E2a

Hur att citera källor i en uppsats

När du skriver en uppsats

När du skriver en uppsats, är det mycket viktigt att du sätter i dina källor, oavsett om du citerar, sammanfattar eller parafras arbete annan författare. Sättet att göra det är genom att lägga till fotnoter eller slutkommentarer längst ned på varje sida i din forskning papper eller placera parentes dokumentation bredvid citerade passagen. Värdera källor är ett sätt att ge en länk till dina källor av citat, passager och sammanfattningar. Det är också ett sätt att ge kredit till författarna vars tidigare verk har hjälpt dig att komma med din egen forskning papper. Detta hjälper dig att undvika plagiering också. En bibliografi bör också ingå i slutet av din forskning papper.

Det finns flera stil guider för att citera källor

Det finns flera stil guider för att citera källor. Ibland din instruktör kommer att specificera den stil som han vill att du ska använda. Andra gånger är det upp till dig att använda det format som du är bekant med och känner dig bekväm med att använda. Formatet för dina citat beror på din valda källhänvisningar. Kolla in de olika referenssystem nedan och hur och var dessa tillämpas.

Hur att citera källor i en uppsats. När du skriver en uppsats.
Hur att citera källor i en uppsats. När du skriver en uppsats.

  1. De vanligaste citat stilar som har utvecklats är Modern Language Association of Europe eller bättre känner som MLA, APA eller europeiska Psychological Association stilguide och Chicago Manual of Style, även kallad Chicago Style Guide eller Turabian Style Guide.
  2. MLA används ofta när Research Paper talar om ämnen inom humaniora, konst och litteratur. För papper på samhällsvetenskap, är inställningen att använda APA Style Guide, medan de flesta författare och ämnen inom historien föredrar att använda Chicago Style Guide.
  3. Dessa tre populära stil guider har endast mindre skillnader i hur citatet presenteras. Det är bäst att du läser alla instruktioner i de publicerade manualer för dessa olika stil guider för förtydligande. För att illustrera hur stil guider skiljer här är exempel på hur det är gjort för boken referenser:

MLA Style

McDonald

McDonald, Malcolm HB och Morris, Peter. Innehavaren Plan: En bildmässig guide för chefer. London: Heinemann, 1987. Skriv ut.

Det finns flera stil guider för att citera källor. Det finns fler regler att följa.
Det finns flera stil guider för att citera källor. Det finns fler regler att följa.

Du kan visa en kort guide här , som baseras på MLA handbok för
Författare av forskningsrapporter, 7: e upplagan.

APA

McDonald

McDonald, M. & Morris, P. (1987). Marknadsföringen Planen: En illustrerad guide för chefer. London: Heinemann.

Du kan visa en handledning om hur APA sker på APA.org hemsida.

Chicago Manual of Style

McDonald

McDonald, Malcolm HB och Morris, Peter. Innehavaren Plan: En bildmässig guide för chefer. London, Heinemann, 1987.

Du kan läsa mer om detta källhänvisningar i Chicago Manual of Style nätet .

Det finns fler regler att följa

Det finns fler regler att följa, inklusive hur du formaterar hela uppsats, citerar tryckta artiklar och online-publikationer. Bestäm vilken typ som fungerar bäst för dig och behålla den under hela ditt arbete. Konsekvens av stil är en av de saker som din instruktör kommer att leta efter när du lämnar in din uppsats.