E2a

Hur att blöda ABS - bromsar

En bil är låsningsfria bromsar eller ABS är utrustad för att göra det möjligt för föraren kontroll över fordonets riktning medan bromsning. Om bromsarna låser i en riktning samtidigt som bromsning i en nödsituation kan det vara farligt för både förare och hans passagerare. Att låta bilen att styra lite mer medan bromsning kan göra det möjligt för föraren att undvika en mer allvarlig olycka. Om fordonet stannar lite längre bort än vanligt eller bromsarna känns mjuk och inte bromsar så hårt som de brukade, då du kommer att behöva blöda dina ABS-bromsar. Luftning av bromssystemet kräver att ta bort den luft som har lyckats fastna på insidan, och detta görs vanligen genom att pumpa vätska i bromssystemet.

  1. Hitta var avluftningsventilen ligger. För denna procedur kan du behöva höja din bil och ta hjulen från att exponera avluftningsventilen. Du kan höja fordonet på block med en domkraft och lägga ordentligt stöd under bilen för att undvika allvarliga skador. Hitta avluftningsventilen, som vanligtvis bakom bromssystemet, och är en bult på en pip-liknande objekt. Hitta rätt nyckel att vrida eller lossa bulten, men inte öppna den helt och hållet, låt det stängt, vi behöver bara detta lossas lite. Gör detta för alla fyra hjulen.
  2. Rensa ut huvudcylindern. Gå under huven och leta reda på huvudcylindern och tömma ut den gamla vätskan innehåller. Du behöver något att suga ut all vätska, som en kalkon Baster. Suga ut så mycket av den gamla vätskan som du kan, och rensa behållaren i smuts och sediment som har samlats där över tiden. Du kan använda en ren trasa som är luddfri så att du får all smuts ut. Fyll på huvudcylindern med ren och ny bromsvätska, och se till att fylla på det under hela blödning processen. Låt aldrig vätskenivån går under halvvägs.
  3. Anslut slangen på bleeder. Hitta ett plaströr som skulle passa väl på avluftaren bulten och tillräckligt länge för att få den andra änden på ett tydligt burk. Fyll burken med en tum eller två av bromsvätska så ingen luft släpps in i rören och bromscylindern.
  4. Har en assistent plats tryck på bromspedalen. Ha en assistent kommer att vara användbart för detta förfarande, eftersom du behöver en annan person att sätta press på bromspedalen. Berätta för din assistent att sätta precis rätt mängd tryck på bromspedalen och hålla den nere tills du ger signal att släppa. När tryck appliceras öppna bulten ungefär en fjärdedel, då du kommer att märka det gamla vätskan kvar i kommer att läcka ut i burken. När läckan stoppas, stäng slutstycket och be din assistent att släppa trycket på bromspedalen. Processen fortsätter tills klar vätska ses passerar genom plaströret.

Hur att blöda ABS - bromsar. Hitta var avluftningsventilen ligger.
Hur att blöda ABS - bromsar. Hitta var avluftningsventilen ligger.

Denna process av blödning ABS-bromsar bör göras för alla fyra hjulen. Vanligtvis luft kommer in i bromssystemet när reparationer eller ändringar görs i bromscylindern eller tjocklek.