E2a

Hur att avgöra om du behöver en litterär agent

Och hur man hittar en litterär agent

"Du måste hitta en agent," sade en karl författare vän under lunchen. "Det är så viktigt i dagens industri!" Jag himlade med ögonen och snabbt stoppade Reuben sandwich i min mun. Tanken på att hitta en agent skrämde mig. Ändå uppstod många frågor, och så i min sökning för att hitta en agent som skulle representera mig, upptäckte jag något annat. Det är inte lätt att hitta en agent! Här är några steg som hjälper dig att avgöra om du behöver en litterär agent och att hitta en om du gör.

 1. Behöver du verkligen en agent? Varje år, marknads riktlinjer tas ut av boken förlag förändring. Deras behov är olika. Dessa riktlinjer är att hjälpa redaktörerna hitta de bästa författare där ute för dem och sålla bort resten. Varje år har det skett en gradvis förändring i hur redaktörer accepterar manuskript. En utgivare som accepteras oombedda manuskript fem år sedan kan nu endast ta emot material från publicerade författare eller medlemmar av SCBWI. Under ett år eller så, kommer samma utgivare troligen endast emot ansökningar från agenter. Varför? Agenter gör filtreringen för redaktörer. Placering rätt historia och författare med rätt editor är nyckeln till framgång i att publicera, och agenter är bättre på att göra det ", säger Erin Murphy av Erin Murphy Literary Agency.

  När ett mindre förlag som Dutton får 3500 förfrågningar per år, kan ni tänka er att de kämpar för att hänga med i flödet av inkommande post. De flesta frågor och manuskript aldrig göra det till en redaktörens skrivbord och de flesta kommer att avvisas. Houghton Mifflin erhåller 15.000 förfrågningar per år och fortfarande accepterar icke beställt material, men att hålla upp med denna mycket post får vara hårt! Du ökar alltid dina chanser att ha en redaktör läser ditt arbete genom att maila ditt material till uppmärksamheten av en särskild redaktör. Många författare gör inte och så lyckliga post personen i källaren av byggnaden blir att läsa ditt arbete! Men en agent vet vem redaktörerna är och vad de vill. Detta är vad en författare måste publiceras!

 2. Vad är redaktör-agent och klient? För att minska antalet värvningar, kommer många bokförlag emot material endast från agenter. Redaktörer vet ofta agenter och vice versa. Vanligtvis, när en agent skickar en redaktör en historia, vet redaktören det blir bra - kanske bra nog för publicering. Agenten vet vad redaktören är ute efter. Din manuskript får prioritet. En agent hanterar avtalen och förhandlingarna så att författaren kan fokusera på att skriva.

  Erin Murphy, grundare av Erin Murphy Literary Agency, anser att förhållandet mellan agenten och klienten är komplex. Vad en agent gör varierar från agent till agent. Hon känner en agent bör ge kontinuitet i författarnas karriärer, även när redaktörerna byta hus eller förlag ändra riktning. "För mig, att agenting svängar ut att vara vad jag föreställde redigering skulle vara, jag kan helhjärtat stödja en författare, snarare än att balansera lojaliteten mellan författare och förlag som sysselsätter mig Mina kunder och jag är partners, som vill forma sina karriärer. tillsammans. "

  Men många författare fortfarande inte har en agent. För vissa är detta genom val. Vissa författare anser att det fortfarande finns tillräckligt med möjligheter att sälja sitt arbete på egen hand. De gillar att förhandla för sig själva. Och de behöver inte dela sin vinst från försäljning av en bok. Ibland skadligt för en författares karriär är en ny agent i branschen som försöker etablera sig själv. Nya aktörer har inte gjort de kontakter ändå nödvändigt att sälja en författares bok och ofta är deras chanser att sälja material lika bra som författare att skicka ut sitt arbete på egen hand.

  Dock är boken förlagsbranschen förträngning sin spelplan och det blir svårare för författaren att sälja hans eller hennes arbete. Det finns för-och nackdelar med att ha en agent, och varje författare måste bestämma vad som är rätt för honom eller henne!

 3. Hur att hitta en agent rätt för dig. Det finns en massa agenter där ute, men en bra agent är svårt att hitta. Vissa myndigheter vet att det är svårt att sälja en bok. De kommer att försöka göra pengar från författaren på andra sätt, t.ex. laddning läsning avgifter. Vissa organ är inte myndigheter alls. Om du måste betala pengar till en agent, är chansen, är de inte berättigade eller har ditt bästa för ögonen. Vissa organ kommer att ta betalt för porto och kontorsmateriel och det är okej, men i allmänhet hålla sig borta från "agenter" i förklädnad.

  Hur att avgöra om du behöver en litterär agent. Behöver du verkligen en agent?
  Hur att avgöra om du behöver en litterär agent. Behöver du verkligen en agent?

  Precis som du forska marknaderna för lämpliga förlag, måste du forskning även på marknaderna för bra medel. Om du är medlem i SCBWI , är detta ett bra ställe att börja. Dess hemsida har en lista med agenter och deras riktlinjer. SCBWI rekommenderar inte dem nödvändigtvis, men de har funnit nåd nog att bli accepterad på den här listan. Det finns också böcker som finns på agenter och hur man hittar en agent. Ett annat bra ställe att börja är att kontrollera med föreningen för författarens företrädare . De har nogräknade riktlinjer och accepterar inte någon som påstår sig vara en agent. De har också en agent lista där du kan hitta agenter som representerar många genrer och författare.

 4. Vilka författare bör titta efter i medel. Det är inte lätt att hitta en agent. Det krävs tålamod och uthållighet. Processen att hitta en är ungefär som processen att lämna in ditt arbete till ett förlag . Du söker agenter som är respektabel i branschen. Michelle Buckman, författare, konstaterar att, "Att få en dålig agent är värre än ingen agent, men en bra agent är dyrbar för din karriär."

  En agent bör vara rättvis. Genom att läsa en agent riktlinjer, kan du få en uppfattning om vad en agent är. Vilket material representerar de? Hur länge är deras kontrakt? Vilka avgifter tar ut dem? Men, bör du ta det ett steg längre. Vem företräder de? Vilka är deras kunder och vilka bokförlag har de sålt till? Hör de till AAR? Du kan få denna information bara genom att fråga. Skicka agenten ett sase med en anteckning som begär denna information.

  Det är viktigt att veta i förväg vilken typ av relation du vill ha med en agent. Vill du ha någon som kommer att representera dig en bok åt gången eller vill du ha någon som kommer att vårda och investera i din karriär? Är din agent kommer att vara tillgängliga för dig när du behöver prata om ditt arbete eller har en fråga? Oavsett vad du söker, se till att myndigheten är rätt för dig.

 5. Vad är några frågor att ställa? Michelle Buckman har en agent hon avgudar, och har erbjudit några insiktsfulla frågor för de författare som söker en agent. Det är bra att ställa frågor eftersom agenter vill ha ett starkt partnerskap med sina kunder. Kunden vill ha en agent som ska företräda honom eller henne väl.
  • 1) Kommer du representerar en bok, eller allt mitt arbete?
  • 2) Kan jag få ett andra medel för att representera de kategorier som du inte representerar?
  • 3) Kan jag fortsätta att knyta kontakter och marknad på min egen om jag håller dig informerad om min verksamhet? Detta är viktigt, eftersom du aldrig vill sluta nätverk. Du vet aldrig när en kontakt kan löna sig.
  • 3) Hur och hur ofta kommer ni informera mig om inlagor och svar?
  • 4) Har ni yrkesvägledning / manuskript kritik?
  • 5) Tycker du föredrar e-postkorrespondens eller telefon, och kan jag förvänta mig en rimlig svarstid? Om en agent balkar på att bli kontaktad, kan det inte vara ett gott tecken.
  • 6) Hur många kunder tror du representerar och där ser ni mitt arbete faller i den lineup? I verkligheten, du vill ha en agent som gäller dig och ditt arbete som top-notch, det bästa som finns. Om agenten inte känner på detta sätt, hans eller hennes inställning, antingen negativ eller positiv kommer förmedlas till redaktören.
 6. Vad är agent letar efter i författare? Trender i förlagsbranschen förändras ständigt. Den bilderbok boom av 90-talet har minskat. Historiska fiktioner som en gång var populärt för några år sedan inte säljer bra nu. Det är viktigt att ha detta i åtanke. Liksom börsen, där priserna går upp och ner, trender inom förlagsbranschen göra samma sak också. Bilderböcker och historiska fiktioner kommer att göra en retur i popularitet i tid. Men, betyder det inte att dessa typer av böcker som inte fortfarande sälja idag. Erin Murphy håller. "Picture böcker har blivit svårare att sälja. De verkligen bottnat, och även förlag har recommitted till bilderböcker i många fall, deras behov är väldigt speciellt."

  Agenter i allmänhet verkar känna att romaner säljer mycket bra just nu. Men många letar efter något annat. Fantasy romaner är populärt med Harry Potter-serien, men medel är inte nödvändigtvis intresserade av det traditionella svärd-och-svartkonst fantasi. Inte heller är förläggare, säger Erin. "Jag loggar bara de som jag bara inte kan bära släppa taget."

  Försök att inte dra alla agenter i en kategori heller. Precis som redaktörer är annorlunda i sin smak och personligheter, så är agenter. Vissa mäklare ser på hela paketet medan andra letar efter den bästa säljaren. Dianne Ochiltree, en väl-publicerad bilderbok författare, är en av många skribenter inför ständigt ökande utmaning att attrahera intresse av en litterär agent i dessa dagar.

  Och hur man hittar en litterär agent. Vad är redaktör-agent och klient?
  Och hur man hittar en litterär agent. Vad är redaktör-agent och klient?

  "På grund av förändringar på marknaden, tror jag agenter inte längre har lyxen att titta på dig när det gäller talang som ska utvecklas under loppet av en skrivande karriär. Istället måste ditt arbete utvärderas i samband med projekt som kan framgångsrikt slagit till inte bara förlag, men så småningom till andra medier --- Film, tv, leksaker, tv-spel, etc. Precis som många av dagens mest framgångsrika boken tecken kan beskrivas som media-spänner "franchise," ditt arbete måste ses av litterära agenter som bred och säljbara i dagens starkt konkurrensutsatt klimat för att få allvar som en potentiell kund. "

  Naturligtvis kommer inte alla medel vara en perfekt match. Det är därför att veta vad du vill ha ut av ombud, och studera organ är alltid en bra idé. Du vill hitta den agent som bäst passar dina behov och kommer att representera dig, det sätt du vill.

 7. Vad är verkligheten av agenter? De flesta byråer be en författare att skicka in bara en berättelse idé för dem att granska. Detta är frustrerande för författare som vill ha en agent för att se mer av deras arbete och få en bättre uppfattning om den större bilden! "Att se en bit anger om personen kan skriva .... och svårt som det är att höra som en författare, som sållar bort de allra flesta", säger Erin Murphy.

  Verkligheten är att många författare har inte en aning om att skriva och publicera eller hitta en agent. Agenter får inlagor som tydligt visar författaren är en amatör. Vissa skickar in bilderna med sin historia och de är inte professionella konstnärer, en del vet inte hur man skriver ett personligt brev eller vad en synopsis är. Ibland berättelsen struktur är avstängd ....

  Erin Murphy, som med de flesta andra läkemedel, kommer att återvända oombedda berättelser och frågan brev med ett standardbrev. Agenter hitta författare på flera sätt. Remisser från en annan författare som redan arbetar med en agent är ofta det bästa enligt Erin Murphy. "Om de har hänvisat till, tycker en annan professionell de kan vara en match för mig, personlighet-och stil-wise, och tror att de är redo för representation."

  Möte en agent vid en konferens och ha några en-mot-en gång är också en bra idé. Många agenter som deltar författarens konferenser kommer att ha bestämda tider där de kan sitta ner och prata om ditt skrivande. Om de är seriösa, kommer de att låta dig veta, men det är ett bra sätt att få ansikte tid med en agent! Det sämsta sättet att kontakta en agent, enligt Erin Murphy är kallt kontakt. Hon vill känna personen innan hon läser hans eller hennes arbete. "Jag är en partner med mina klienter ... Personligheter är nyckeln här. Du vill vara säker på att du kan arbeta tillsammans."

 8. Behöver du skriva krediter? Det finns några författare där ute som aldrig har sålt en bit av litteratur och undrar, kan jag fortfarande hitta en agent? Det är möjligt att landa ett partnerskap med en agent om du har skrivit en fantastisk historia. Det händer - det stora förlagsavtal med en första-gången författare. Men byråer föredrar att arbeta med författare som är inblandade och vet om förlagsbranschen. Erin Murphy dras till människor genom sin personlighet, intelligens och gnista. Men hon medger att hon är också mer intresserade av att samarbeta med författare som har arbetat i området under en längre tid, förbättra deras hantverk och bli en del av samhället.

  Verksamheten av agenter växer och förändras. Det är spännande att tänka på alla de förlag där ute för författare. Att skriva är ett företag och att välja rätt agent kan vara en av de viktigaste besluten en författare kommer att göra

 9. Platser att börja hitta en agent: