E2a

Hur att återvinna motorolja

Återvinning din motorolja gör att du slipper problem i bilen

Återvinning din motorolja gör att du slipper problem i bilen, eftersom smutsig motorolja kan täppa upp din motor och förhindra att din bil från att köra effektivt. Återvinning bilens motorolja kan därför spara tid och pengar. Dessutom, är återvinning ett sätt att hjälpa till att bevara resurserna. Använd motorolja kan återanvändas som bränsle för uppvärmning ugnar, eller som smörjoljor. Det kan också återanvändas i kraftverk för elproduktion. Göra enkla miljövänliga metoder som denna kan vara ett stort lyft för ditt samhälle, land och hela världen. Tänk om alla skulle vara ansvarig nog att göra detta skulle vi spara mycket energi som kan användas för andra ändamål. Återvinning motorolja är inte en svår uppgift heller.

Hur att återvinna motorolja. Se bilens handbok att lokalisera avtappningspluggen och hur du tar bort det ordentligt.
Hur att återvinna motorolja. Se bilens handbok att lokalisera avtappningspluggen och hur du tar bort det ordentligt.

  1. Se bilens handbok att lokalisera avtappningspluggen och hur du tar bort det ordentligt. Notera att använda en handske vid tömning av motorolja för att skydda händerna mot brännskador (ibland motorn och oljan är varm) och fläckar. Förbered en behållare med ett tätt lock stor nog att rymma hela den avrunna oljan. Medan oljan avtappas, sätta en kastrull under den så att den kan förhindra överflödig olja från att falla ner på golvet.
  2. Byt oljefilter, sedan tillbaka avtappningspluggen. Filtret innehåller olja rester, så det är nödvändigt att ändra och tömma den också. Använd pannan eller den gamla motorolja behållare för överflödig olja. Ta bort det kan vara lite tråkig så du kanske behöver verktyg som ett filter nyckel. Se igen till bruksanvisningen om hur du installerar ett nytt oljefilter och hur man byter avtappningspluggen ordentligt.
  3. Märk den använda behållaren motorolja. Behållaren du använde för att tömma den gamla motorolja ska tätas ordentligt och märkas "använd motorolja". Denna behållare bör separeras från övriga bilar material så att de inte blandas ihop.
  4. Leta efter anläggningar eller webbplatser som köper eller tar använda motoroljor. Fråga runt för anläggningar i närheten av din gemenskap som accepterar används motoroljor för återvinning. Kontrollera med www.earth911.com att hjälpa dig att hitta några platser där du kan få motorolja, även dina gamla oljefiltret. Bara vara säker på att använda motoroljor i behållaren inte är förorenad med andra vätskor, eftersom de inte kommer att acceptera det.

Inte bara dumpa din begagnade motorolja i din bakgård eller i din avlopp. Det kommer att skada din samfundets vattensystem och förorena vatten. Vem vill dricka vatten med olja i den?