E2a

Hur att återanvända trasiga kritor

Kasta inte bort dem bara ännu

När kritor får liten för att hålla eller bryta sönder, de flesta människor bara sätta dem i papperskorgen. Men de kan fortfarande användas.

Hur att återanvända trasiga kritor. Samla alla små bitar.
Hur att återanvända trasiga kritor. Samla alla små bitar.

 1. Samla alla små bitar: packa upp papper från alla delar och borsta bort all smuts och penna spån som alltid tycks fastna på kritor. Ingen pjäs blir för liten för detta projekt.
 2. Sortera bitarna: Det är inte nödvändigt att sortera dem alla i exakt färg, men om du kan sätta ihop bitarna med liknande färger det kommer att hjälpa till att skapa något annat än bara bruna och grå.
 3. Hitta en form som ska användas: Allt kommer att fungera som heatproof - mini muffinsformar, formar choklad, en isbit fack. Var kreativ med dina former.
 4. Förbered dig på att göra de nya kritor: Lägg alla små bitar i den lilla skålen eller mögel du har valt att använda. Bryta upp dem i ännu mindre bitar kan hjälpa (beroende på din form) för att göra bitarna mer kompakt och skapa en större krita, för som det smälter luftspalter mellan bitar kommer att lämna och det hela kommer att "krympa".
 5. Smälta kritor: Detta kan göras antingen i ugnen eller i mikrovågsugnen. I mikrovågsugn, ställa makt till medel-låg och sätta formen i mikrovågsugn i minst 5 minuter. När de har helt smält, låt dem svalna och pop dem ur formarna.

  Om du använder ugnen, vrid temperaturen upp till ca 250 grader och låta vaxet att sakta smälta i ugnen 20 minuter. Nyckeln är att låta vaxet att smälta långsamt i antingen används smältmetod.

 6. Kasta inte bort dem bara ännu. Hitta en form som ska användas.
  Kasta inte bort dem bara ännu. Hitta en form som ska användas.

  Variation: För roliga variationer försöka skapa nya färger genom att blå och grön tillsammans eller rött och gult. Vit kommer att göra någon annan färg ljusare, men svart kommer bara att göra en lerig grå, inte en mörkare version av den färg den blandas med.