E2a

Hur att anställa en frilansande skribent

Är du i behov av reklam kopia för utskrift marknadsföringskampanj eller kanske en kund broschyr? Är du lanserar en webbplats och behöver övertygande kopia för att fylla sidorna? Har du ett styrelsemöte som snabbt är närmar sig och behöver en motiverande tal? Du behöver en frilansande skribent. Hur hittar man en författare som är skicklig på din typ av skrift? Var ser du? Tänk på följande:

 1. Bestäm dina behov. Innan du försöker hitta en frilansande skribent, sitta ner en stund och bestämma exakt vilken typ av skrift du söker. Författare specialiserade på olika former av skrivande kommer att finnas med olika källor. Bestäm om du letar efter marknadsföring kopia, webbinnehåll eller teknisk skrift. Kräver ditt skrivande jobbet någon med specialistkunskap, även en examen i ett visst område? Återigen kommer detta avgöra var du ska leta efter din författare.

Ställ också de grundläggande parametrarna i ditt skrivande jobb

Hur att anställa en frilansande skribent. Bestäm dina behov.
Hur att anställa en frilansande skribent. Bestäm dina behov.

Ställ också de grundläggande parametrarna i ditt skrivande jobb. Hur många sidor av vad längd behöver du? Hur snart behöver du dem? Denna information kommer att hjälpa författaren bud exakt på ditt jobb och avgöra om hon har den tillgängliga tiden för att slutföra det. Ju mer information du kan ge din författare kommer jämnare transaktionen vara.

 • Sök på nätet. Tillkomsten av Internet har gjort det mycket lätt för författare att marknadsföra sina tjänster. Du är inte längre begränsad till författare i din hemstad eller region, kan du hyra en författare i London, i Kalifornien eller i Australien lika enkelt.

  Källor för dem som söker frilansande skribenter på nätet inkluderar budgivning webbplatser som Elance.com och Guru.com. Båda dessa webbplatser ta författare och projektledare tillsammans. Du beskriva projektet på plats och intresserade författare skicka dig förslag. Sådana webbplatser erbjuder även köpare (och författare) ett visst skydd mot bedrägeri, eftersom alla betalningar hanteras via webbplatsen. På större projekt, kan du även de medel som i deposition tills du godkänner det färdiga arbetet.

  Ställ också de grundläggande parametrarna i ditt skrivande jobb. Sök på nätet.
  Ställ också de grundläggande parametrarna i ditt skrivande jobb. Sök på nätet.

  Förutom budgivning platser, populära författare "webbplatser, till exempel AbsoluteWrite.com, FreelanceWriting.com och WritersWrite.com har klassade listor för medlemsländer författare.

 • Sök offline. För att hitta en författare lokalt, kontakta en lokal författare "grupp. De flesta städer har sociala och yrkesmässiga grupper för frilansande skribenter. Regionala skrivande tidningar är en annan källa för att hitta en lokal författare. Dessutom utesluter inte be dina vänner och bekanta för en rekommendation. Som med de flesta tjänster är en nöjd kund den bästa reklamen. Om projektet kräver specialkunskaper, överväga att kontakta ett lokalkontor college placering för en rekommendation.
 • Överens om villkor ... skriftligen. När du hittar och hyra en författare, se till att du både förstår villkoren. Disposition i ett e-postmeddelande eller PM omfattning skriva projektet tidsfristen, betalningsinformation, och antalet revisioner som ingår i priset. Att ha inga överraskningar som är bäst för båda parter.