E2a

Hur återansluta en lös blixtlås

Om par byxor råkade ha en lös blixtlås

Om par byxor råkade ha en lös blixtlås, behöver du inte att bli av med det direkt. Detta gäller särskilt om den par byxor av din maskin är en av dina favoriter. När detta händer dig, kan du göra din väg att sätta tillbaka den lösa dragkedja. Denna process är så lätt att du kan göra det även utan hjälp av en expert avlopp. Följ dessa steg för att hjälpa dig sätter tillbaka den lösa blixtlåset i byxorna.

Hur återansluta en lös blixtlås. Förbered dina byxor för återfastsättning av den lösa blixtlåset.
Hur återansluta en lös blixtlås. Förbered dina byxor för återfastsättning av den lösa blixtlåset.

  • Förbered dina byxor för återfastsättning av den lösa blixtlåset. Hitta en plan yta där du kan lägga dina byxor helt. Du kan välja att använda din köksbänk, platt bord eller strykbräda. Se också till att du linje sidorna av den lösa dragkedjan så gott du kan.
  • Lätta blixtlåset till reglaget. Gör denna process mycket försiktigt för mer effektiva resultat. Ease bara en sida först den lösa dragkedjan först i reglaget tills att du inte längre kan tvinga den vidare längre.
  • Lätta blixtlåset helt med en tång. Få tång och använda den för att lätta upp skjutreglaget. Gör detta tills dragkedjan är helt fäst vid ena sidan. Sedan linje alla skårorna i dragkedjan och fäster det perfekt. Om du inte gör detta på rätt sätt, har du nästan ingen chans att få det rätt senare i bilden. Som ett tips, inte klämma eller dra tången så svårt. Detta kan resultera i att ge dragkedjan mer skada som inte kan längre repareras.
  • Se hur blixtlåset kommer att reagera på reglaget. Skjut blixtlåset upp och ner reglaget och se om det kommer att lägga sig perfekt. Om detta inte sker, skjut blixtlåset närmast möjliga till slutet. Detta kommer att fungera som utgångspunkt i glidande dragkedjan upp.
  • Snäpp den andra sidan av den lösa blixtlåset till platsen. Ta inre och yttre områdena av dragkedjan s reglaget med tången. Dra ner dem tills att den andra sidan helt snäpper på plats. Ha mycket tålamod när du gör detta sista steg eftersom det kan ta lite tid. Även om detta kan vara frustrerande, kommer att vara tålmodig leda dig till framgång i denna uppgift.
  • Byt ut dragkedjan om ingenting verkar hända. Om att göra dessa steg inte du göra dragkedjan arbeta igen, kan du behöva få en ny dragkedja och ersätta den gamla. Köpa ett blixtlås som är av samma färg eller en färg som matchar tyget. Om du vet hur man syr, kan du göra ersättning själv. För bästa resultat är det bra att låta byxorna repareras av en fackman.


Sätta en lös blixtlås är mycket lätt men är tidskrävande för det mesta. Dock är din insats och tid när du arbetar med denna uppgift allt värt det i slutändan. Om du vet hur man ger en lösning på en lös blixtlås, kommer ni att sluta förlänga livslängden för din dyrbara jeans. Eftersom en lös blixtlås kan hända då och då, är det bäst att du vet hur man sätta tillbaka det själv.