E2a

Hur anpassade måla din elgitarr


Anpassa ett instrument kan göra det verkligen din egen. Men när det kommer till hur anpassade måla din elgitarr, det finns mycket att veta. Med en sådan dyr instrument skulle du hatar att få en anpassad färg jobb fel. Men med lite tålamod och en kreativ idé, är det möjligt att förvandla din elgitarr till ett mästerverk. Följ dessa steg för anpassad målning din elgitarr.

Steg 1

Hitta en bra arbetsplats. Du måste hitta en arbetsyta som har god ventilation. Och det kommer att behöva stå upp för en ganska röra också. Ett garage, källare eller verkstad är en idealisk plats att jobba när man anpassade måla din elgitarr.

Steg 2

Ta bort alla hårdvara från din gitarr. Innan du kan anpassade måla din elgitarr, måste du förbereda den för målning. Gör detta genom att ta bort alla delar som du inte vill målade. Varva ner din maskin huvuden (tuning pinnar) så att du kan ta strängarna av. Du kan behöva knäppa strängarna för att lossa dem. (En lödkolv kommer att vara nödvändigt att sätta tillbaka dem senare). Du kanske vill märka saker som du tar bort dem för att göra återmonteringen lättare. Ta bort pickups, vreden stämning och omkopplaren. Innan du kan anpassade måla din elgitarr, måste du ta bort bron och baksidan plattorna också. Om du planerar att anpassad måla spindeldockan, så måste du ta bort maskinen huvuden också. Du kanske också vill ta bort bandet fastsättning och din sladd ingång, om möjligt. Om plocka vakten kommer, ta bort det också. Du vill att strippa ner din gitarr till den nakna kroppen, vilket innebär att endast längder (er) som du vill målade. Lagra alla dina delar på en säker och torr plats så att ingen färg eller damm kommer på dem.

Steg 3

Sand din gitarr ner till sin bas. Beroende på dina önskemål och de verktyg som finns tillgängliga, bestämma hur du kommer sand din gitarr. Du måste ta bort akryl eller färg från gitarren. Detta tar stora ansträngningar för hand, så en Bandslip och en hand slipmaskin föreslås. Se till att du klämma din gitarr ner innan du använder en slipmaskin. Detta kommer att hålla det stabilt och även säkerställa en plan yta när du är klar. Om du stöter på brister i lack som inte lätt kan tas bort med en platt sand, inte vinkla inte din slipmaskin eller överdrivet sand samma plats. Du kommer att lämnas med en ojämn yta. Istället lämnar hack och bucklor för handslipning. Ju mindre tid du spenderar slipning med en elektrisk slipmaskin, desto bättre är det för din elgitarr. Du kan också överväga att använda en värmepistol för att ta bort färg från din elgitarr. Bara vara noga med att inte lämna skrapa märken i ytan av din gitarr. Det sista steget innan du kan faktiskt börja anpassad färg din elgitarr är till hands slipa ytan, med början 50 slippapper, sedan flytta upp till 100 eller 120 korn och sedan 150 eller 170 korn. Fyll i sanden jobbet genom damning av gitarren bas med en torr trasa. Blöt ner den högsta kornstorlek sandpapper du har (minst 220) och kör den över ytan för en jämn yta. Vid denna punkt bör det inte finnas någon färg eller akryl synlig, och alla konturer gitarr ska se "sann". Den bör ha den exakta formen du vill att den ska ha när den är målad.

Steg 4

Hur anpassade måla din elgitarr. Hitta en bra arbetsplats.
Hur anpassade måla din elgitarr. Hitta en bra arbetsplats.

Anpassad färg din elgitarr. Bestäm vilken färg du behöver för din egen färg design på din gitarr. Var noga med att läsa instruktionerna för att se om du behöver använda en trä grundfärg först. Om du gör, välj en som specifikt inte visar penselränder när den torkar. Helst kan du rigga upp en hängande apparat som gör din gitarr att hänga fritt. Om inte, måste du fylla i grundfärg och måla process i två steg, så att varje sida torka. Sedan bara använda maskeringstejp för att täcka alla områden som inte bör få färg. Att fylla din elgitarr, använd en ren pensel och applicera primer eller färg i riktning mot träfibrerna. Annars kan en spray primer kan fungera också, men testa din sprayburk färdigheter innan syftar det på din gitarr. Låt gitarren torka mellan skikten, och försiktigt köra fint sandpapper över ytan för att avlägsna eventuella ytliga stötar. Du ska inte känna någon stötar om du har gjort den här processen på rätt sätt. Därefter kan du äntligen börja anpassade måla din elgitarr. Se till att du inte har blandat märken eller typer av färg, eftersom detta kan orsaka din egen lack att skala. Följ anvisningarna noga! Du kan få så kreativa med denna process som du vill. Men för att förenkla instruktionerna, applicera 2-3 lager färg eller sprayfärg, följt av 2-3 strykningar lack. Återigen, se till att slipa alla stötar mellan skikten. Om du vid något tillfälle du röra dig som du anpassade måla din gitarr, bara sand gitarr kroppen tillbaka till sin bas och börja om igen. Låt din gitarr torka över natten och sedan ihop din elgitarr. Nu kan du stolt visa upp ditt hantverk.