E2a

Gör brevpapper: personliga, professionella och affärsmässiga brevhuvud

Få tips om hur du använder ett brevhuvud mall

Brevpapper används främst för att skicka personliga brev. Vid användning i företag, är det känt som brevpapper och flera detaljer bör ingå i rubriken. Detaljerna kan omfatta företagets namn, namnet på den person, företagets logotyp, adressen till verksamheten och kontaktnummer och e-postadresser. Det finns olika företag där du kan beställa brevpapper , men det kan bli dyrt. Om du vill spara pengar, kan du göra din egen.

Gör brevpapper: personliga, professionella och affärsmässiga brevhuvud. Välj ett brevhuvud mall eller design.
Gör brevpapper: personliga, professionella och affärsmässiga brevhuvud. Välj ett brevhuvud mall eller design.

Här är hur du kan göra din egen brevpapper:

  1. Microsoft Word. Du kan skapa din egen brevpapper med Microsoft Word. Det finns olika typer av gratis brevpapper mallar som du kan använda för att skapa personliga korrespondenskort, en professionell brevpapper, ett nätverk papper, ett utbyte papper och även kuvert att gå med den. Det finns många olika mönster du kan välja mellan.
  2. Välj ett brevhuvud mall eller design. Det första du måste göra är att öppna ett nytt dokument. Du kan sedan välja mellan de olika mallar som finns, vare sig design eller något mer enkelt.
  3. Anpassa mallen. En del av den viktiga information som syns på ett företag brevhuvud är företagets namn, ditt namn, logotyp företaget, företagets adress, telefonnummer, faxnummer och e-postadress. Business mönster skiljer sig från personliga brevpapper design. För personliga brev, är ditt namn tillräckligt. Du kan lägga till denna information på toppen av sidan eller längst ned på sidan. Titta på olika prov mönster på nätet för att få idéer.
  4. Utan mall. Du kan också skapa en enkel brevpapper utan att använda en mall. På ett nytt dokument, öppna menyn "Visa" och klicka på alternativet för "Utskriftslayout". Välj "Sidhuvud och sidfot" bland alternativen. Du kommer att kunna se konturerna på sidhuvud och sidfot på sidan. Du kan sedan mata in den information som du vill inkludera i dessa utrymmen.
  5. Skriv ut. När du har avslutat din brevpapper, kan du välja att skriva ut på färgat papper eller en kvalitet, tjockt papper. När tryckt, är du redo att skicka PM, brev och meddelanden.

Dessa är stegen i hur du gör din egen brevpapper, som även kan göras med programvara online. Innan du skriver ut dubbelt kontrollera att all information är korrekt. Detta kommer att hindra dig från att slösa papper och skrivarbläck om du gör ett misstag. Du kan välja att skriva ut många kopior eller så kan du spara brevpapper på din dator så att du kan använda den varje gång du behöver skicka ett brev.