E2a

Förvaring av polymerlera

Polymer clay är inte lera i sig

Polymer clay är inte lera i sig. Det är faktiskt gjord av PVC eller polymer polyvinylklorid, samma material som används vid tillverkning av dessa plast vattenledningar installerade i hushåll. Som sådan, den innehåller en viss mängd av mjukgörare med tillsats av pigment och färger för att göra det attraktivt. Det är bara känd som polymer lera eftersom det ser ut och känns som ett mineral lera. Polymer clay är populär bland barn, konstnärer och amatörer som en konst medium. Den kan köpas i hobby och hantverk butiker och är garanterat säker att använda trots sin plast basmaterial. På grund av upprepad användning kan smuts fäster polymer lera som kan orsaka missfärgning och färgning. För att hålla polymer lera i sin ursprungliga form och utseende, lära sig att lagra den på rätt sätt. Här är tips för dig att följa när du förvarar din polymer lera:

  • Rengör händerna noggrant innan du hanterar polymer lera. När det är dags för din konst och hobby, tvätta händerna först med tvål och vatten. Ta bort smuts som har lämnats in i naglarna. Torka händerna med en ren trasa efter sköljning av soap. Om du är säker på att dina händer är verkligen rena, kan du börja arbeta med din polymer lera. Tvätten före hantering är en förebyggande åtgärd att inte förorena lera med fläckar, fett och smutspartiklar från dina händer. När du är klar religiöst kommer att tvätta händerna innan du spelar med leran hjälper till att hålla och bevara det ursprungliga tillståndet av din polymerlera.
  • Samla varje platta av polymer lera i en behållare. Kontrollera om det finns någon smuts som fäste sig lerstyckena. Under användning kan lerstyckena har några av sina delar flisas och fastnat på de andra plattorna. Ta bort dessa flisas delar och slänga dem. Polymer lera är mjuk men fast men chipping inte kan undvikas i tid.
  • Ta ut några väskor Ziploc plast. Om du kan köpa dessa plastpåsar i olika färger, gör det. Syftet med att köpa färgade plastpåsar är för katalogisering av polymer lera.
  • Förvara din polymer lera i plastpåsar enligt färg. Placera en röd lera platta i en röd plastbehållare, en grön i en grön plastpåse och så vidare. Men om det inte finns några färgade påsar, kan du använda transparent slag. Precis samma, blir det lätt för dig att identifiera färger eftersom du kan titta igenom påsarna ändå. Undvik att blanda olika färgade polymer lera bitar i en påse så att färgerna inte kommer att blandas ihop.
  • Få en genomskinlig låda eller fack där du kan stapla väskor Ziploc plast innehållande polymer lera plattor. Förslut plastpåsar och placera dem efter varandra i lådan enligt färgton. Därför om du har rött på framsidan, bör nästa i rad vara relaterade färger i olika nyanser som rosa och orange. Säkra påsarna innehållande samma nyanser med en klämma eller bindemedel.


Förvaring av polymerlera. Rengör händerna noggrant innan du hanterar polymer lera.
Förvaring av polymerlera. Rengör händerna noggrant innan du hanterar polymer lera.

Till skick din polymerlera, kör den i en pasta maskin flera gånger tills den når en viss grad av flexibilitet. I avsaknad av nämnda maskin, kan du arbeta med leran genom knådning och trycka den på en ren bordet tills den mjuknar och blir lätt att hantera.