E2a

Felsökning tändsystemet i en Mercury Villager

En Mercury Villager är en minibuss från Ford Motors som producerats sedan 1993 och den senaste generationen släpptes på marknaden 2002.

Ägare av detta minibuss

Ägare av detta minibuss, eftersom deras enheter är relativt gamla, kan börja få problem med sina fordon, inklusive problem med tändsystemet. Om du har problem med att starta motorn, försök att felsöka problemet själv innan bilen till en mekaniker. För att veta hur du kan göra detta själv, läs nedanstående steg.

Felsökning tändsystemet i en mercury villager. Förbered din minibuss.
Felsökning tändsystemet i en mercury villager. Förbered din minibuss.

  • Förbered din minibuss. Parkera fordonet på en säker plats och hålla motorn under den tid inspektionen. Endast slå på när du testar tändningen.
  • Vet du vad tändsystemet. Innan du kan börja felsöka, måste du först veta vad du letar efter och vad tändsystemet. Tändsystemet är ansvarig för antändning av fordonets bränsle. Detta utlöses när du vrider nyckeln för att starta motorn. Tändningssystem varierar beroende på fordonets modell och göra, men det finns gemensamma komponenter såsom tändstiftet, fördelarlocket och rotor.
  • Kontrollera ratten. Även ratten är inte en vanlig komponent i ett tändsystem kan tändningen vara inaktiverat om ratten är låst. Ofta när en parker på en lutande yta är framhjulen riktade åt sidorna för att undvika säkerhetskopiera. Försiktigt flytta vänster ratt och höger när du försöker vrida nyckeln för att starta bilen.
  • Kontrollera tändstiftet. Om du har problem med att starta din bil, kanske du vill börja med att titta på tändstiftet. Mäta mängden "gnista" genererar genom att få tråden motstånd. Skaffa en ohmmeter, tillgänglig från elektronikaffärer, och använda den för detta test. Ta tag i tråden ansluten mellan tändstiftet och fördelarlocket. Anslut vardera änden av kabeln till ohmmeter. Ohmmetern bör läsa något mellan 4000 till 5000 ohm. Placera trådarna tillbaka på plats.
  • Inspektera fördelarlocket och rotorn. Kontrollera om de har några hål eller rost. Om detta observeras, har dem ersättas. Det bör vara möjligt att få ersättning från de flesta bildelar butiker.
  • Kontrollera tändspolen. Mät motståndet i spolen genom att ansluta den till ohmmeter, liknande hur du mätte motståndet i tändstiftet. Ta den negativa batterikabeln från att vara ansluten och fäst ohmmeter i de första 2 stiften. Den uppmätta resistansen bör endast vara cirka 1 ohm.
  • Ha batteriet kontrolleras. I vissa fall, är inte att starta motorn som orsakas av en dränerad eller dött bilbatteri. Beroende på användning, batterier varar mer eller mindre 2 år. Vid ett dött batteri, byta batteriet. Men om batteriet fortfarande är ny, kan du försöka få den laddas. Se till att alla lampor är avstängda när du lämnar din bil för att undvika att tömma batteriet.


Om ovanstående steg utfördes, men du fortfarande har problem med din bil, ta med din Mercury Villager till en mekaniker.