E2a

Felsökning spelkontroller

Eftersom spelkontroller används ofta

Eftersom spelkontroller används ofta, och ibland även borderline missbrukas, är det bara naturligt att en spelkontroll ägare möter mindre frågor då och då. Innan du tar handkontrollen till servicecentralen, försök felsökning spelkontroll först. Det kommer att spara lite pengar och insatser för att gå till servicecentret. Läs på de punkter som anges nedan.

Felsökning spelkontroller. Kontrollera batterierna.
Felsökning spelkontroller. Kontrollera batterierna.

  • Kontrollera batterierna. En av de vanligaste orsakerna till spelkontroll fel är felaktiga eller tomma batterier. Kontrollera batterierna för att se om de behöver bytas eller de placeras i ordentligt. Se till att din terminal stöder laddningsbara batterier om i fall du använder dem.
  • Installera styrenhetens drivrutiner. En annan lätt att göra felsökning uppgift är att avinstallera och sedan installera om drivrutinerna för dina regulatorer. Du kan göra detta genom att koppla bort regulatorn från din maskin och avinstallera det. Få CD-drivrutin som medföljde regulatorn sedan installera det hela. Vanligtvis under långa perioder av spel, kan flera inställningar ändras korrumpera program som du använder så det är bäst att bara installera om drivrutinen. Du kan också kolla på nätet resurser för att se om du har den senaste versionen av drivrutinerna. Du kan uppleva dessa frågor eftersom drivrutinen är föråldrad.
  • Kontroll styrenheten anslutningen. Du bör också kontrollera ledningarna eller IR-mottagaren om din spelenheten inte fungerar väl. Kontrollera att alla kontakter är tätt på plats, beroende på ditt spel styrenhet. Ibland under aktiv spelet, sladdar och ledningar kommer lite lös.
  • Kalibreras din hårdvara. Ditt nästa steg om de ovan nämnda tipsen inte löser problemet är att kalibrera enheten. De flesta spel controller enheter levereras med en kalibrering mekanism för att justera inställningarna på din joystick, spelkonsol och liknande. Följ bara de förfaranden som anges i handboken och som borde göra susen.
  • Kontroll online-resurser. Om dessa tips ändå inte fungerar då är det dags att kolla online resurser som forum och hjälpsidor för ditt spelande controller. Det finns några mycket användbara sidor som detalj liknande möten i dessa enheter. Det skulle vara lätt att be om rekommenderade servicecenter också under på det.


När du har gjort alla de ovan angivna punkter då kanske det är dags att få det till experterna. Åtminstone du vet att du har gjort allt som du kan göra för att försöka lösa problemet själv. Öppna kropp gaming controller kan ta in mer huvudvärk än nödvändigt så det är bäst att lämna det till experterna. Var noga med att berätta alla de objekt som du gjorde till tjänsten personal så att de vet hela historien om problemet. Försök att räkna upp saker som du inte kan göra och andra saker som du har observerats i regulatorn. För att spara lite framtida huvudvärk, läs spel forum väl innan du köper en viss styrenhet så att du kan undvika de besvärliga sådana. Bearbeta inte bara på kostnader men på underhåll ansträngning också.