E2a

Felsökning luftkonditioneringen i en VW Jetta

En VW Jetta är en familjebil som produceras av Volkswagen start 1979. Volkswagen är känd för att producera små kombi bilar, och VW Jetta introducerades som en halvkombi bil med en konventionell stam och vissa förändringar design.

Detta 2 eller 4-dörrars sedan, liknande andra fordon, få problem i luftkonditionering efter år av användning. Men innan du panik och ta bilen till mekanikern, försök att felsöka problemet själv först.

För att veta hur du kan felsöka luftkonditionering i en VW Jetta, läs instruktionerna nedan.

 • Material som du behöver:
  • Skruvmejsel
  • Reservsäkring, styrkort eller fläkt
 • Parkera din bil säkert. Parkera bilen i garaget och se till att överföringen är på "Park".
 • Starta motorn. Pop i bilnycklarna och slå på tändningen. Låt motorn slås på att köra för 2 till 3 minuter för att värma upp.
 • Vrid termostaten kontroller. Vrid luftkonditionering i panelen från låg till hög. Observera om det finns luft kommer ut ur luftkonditionering på framsidan. Om det är men det är inte kallt, är det möjligt att säkringen är felaktig. Om ingen luft kommer ut alls, då fläktmotorn är den som är defekt.
 • Vrid fordonets motor ut som du gör några ändringar Var det en säkring, fläkt, eller luftkonditionering panel problem,. Stänga av motorn innan du gör en ersättare eller några ändringar i din bil.
 • Byt säkring. Den nya säkringen av VW Jetta kan köpas från VW servicecenter eller i alla bilar delar butik. Ta ut säkringen mot dig som referens när du köper en ny. Sitta på den främre passagerarsätet och ta bort panelen var att avslöja säkringen. Ta ut den blåsta en och ersätta det med det nya säkringen. Flytta till förarsidan och starta motorn. Låt motorn gå någon minut innan du slår på luftkonditionering kontroller. Observera om det finns någon förbättring med temperaturen hos den luft som kommer ut ur ventilen.
 • Byt fläktmotorn. Liknar en ersättning säkring, kan du få fläktmotorn på din VW Jetta från någon bil delar butik. Sitta på den främre passagerarsidan och ta bort nedre foten ombord. Detta skulle visa fläktmotorn. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna och gratis motorn. Ta den gamla ut och skruva den nya på plats. Vrid motorn på en minut, sedan vrider luftkonditioneringen kontroll. Du ska nu kunna känna luft som kommer ut ur munstyckena.
 • Byt luften ombord luftkonditionering kontroll. Ta den negativa batterianslutningen från bilen först. Därefter sitter på förarsätet och ta ut handskfacket genom att skruva loss den från att monteras. Håll skruvarna och använda det som du installerar den nya luften ombord luftkonditionering kontroll.


Felsökning luftkonditioneringen i en VW jetta. Material som du behöver.
Felsökning luftkonditioneringen i en VW jetta. Material som du behöver.

Efter kontroll stegen ovan och luftkonditioneringen fortfarande inte fungerar, är det dags för dig att ta din bil till en mekaniker för ytterligare kontroll.