E2a

Felsökning luftkonditioneringen i en Plymouth Voyager

Plymouth Voyager är en minibuss tillverkades först av Chrysler Corporation 1984, men lades ner år 2000.

Felsökning luftkonditioneringen i en plymouth voyager. Börja söka efter orsaken till problemet.
Felsökning luftkonditioneringen i en plymouth voyager. Börja söka efter orsaken till problemet.

I de flesta skåpbilar, inte bara i minibussar, oavsett modell och göra, verkar luftkonditioneringen vara ett vanligt problem. Ägare av en Plymouth Voyager kan möjligen uppleva samma problem som deras fordon är mer än tio år gamla redan.

Om luftkonditioneringssystemet din Plymouth Voyager verkar alltför varmt eller för kallt jämfört med vad du har ställt in på termostaten, överväga att göra en check själv innan föra den till en mekaniker. Du kommer aldrig att veta, kanske du kan felsöka och åtgärda det själv.

För att veta hur du kan felsöka luftkonditionering i en Plymouth Voyager, läs och följ stegen nedan.

  • Starta bilen. Sätt in nycklarna i Plymouth Voyager tändning. Slå på den för att starta motorn. Se till att överföringen är i "parken" och att hand-break är aktiverad. Låt motorn gå i 2 minuter.
  • Börja söka efter orsaken till problemet. Sitt på förarstolen och titta på instrumentbrädan indikatorer. Se om det finns några varningslampor på. Om allt verkar vara normalt, inklusive temperatur indikator är det möjligt att orsaken är en felaktig säkring. Förbli sittande på förarsidan och titta på den vänstra sidan av ratten. Där kommer du att märka en ruta. Ta bort locket och byt ut säkringen. Säkringen för Plymouth Voyager kan köpas i bildelar butiker eller gå till närmaste Chrysler servicecenter.
  • Om det inte är säkringen, vad ska du kontrollera härnäst? Vrid termostaten kontroller och observera om fordonet svarar på förändringar i inställningen. Vanligtvis kommer du att höra luftkonditioneringen fläkt justera efter hur högt eller hur lågt du har ställt in kontrollerna. Om den inte svarar, kan det finnas en del att förlora samband med temperaturkontroll. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort alla skruvar styrelsens noggrant. Håll skruvarna för senare. Ta bort anslutningskablarna också. De luftkonditionering kontroller av din Plymouth Voyager kan ersättas genom att köpa en ny från en bil tillbehör butik. Ta den gamla kontrollpanelen med dig att se till att det är en match. De flesta butiker inte får sälja delar speciellt för din bil, så kolla om du kan använda delar från andra bilmodeller.
  • Vad gör jag om fläkten inte fungerar alls. Du måste byta ut fläkten. För att ta bort det, ta ut den negativa kabeln på batteriet först. Efter några minuter kan du börja att skruva loss skruvarna som fixerar fläkten motorn.


Många problem med bilen uppstår efter mer än 5 års användning

Många problem med bilen uppstår efter mer än 5 års användning. Det är viktigt att regelbundet kontrollera din Plymouth Voyager är raster och har oljebyte samt inspektera alla andra delar av din minibuss. Om du inte kan felsöka problemet själv, ta med den till en erfaren och pålitlig mekaniker och undvika att göra några ändringar på fordonet själv om du är osäker.