E2a

Felsökning en Ford fjärrstyrd start

Det är vinter och du inte vill gå in i din bil medan det är iskallt

Det är vinter och du inte vill gå in i din bil medan det är iskallt, vad gör du? Du startar bilen inifrån huset och vänta tills värmaren har värmts interiören tillräckligt. Vad gör du om du kliver ut och upptäcker att bilen inte startar? Få inte panik. Du behöver inte ringa en mekaniker ännu. Först måste du kontrollera om fjärrkontrollen startmotorn fungerar korrekt. Fjärrkontrollen starter är den lilla enhet som tillåter dig att starta bilen och öppna dörrarna på avstånd och utan nycklar. Denna artikel kommer att hjälpa dig att felsöka de typiska problemen med en Ford avlägsen starter och göra vissa smärre reparationer att åtgärda det.

  • Kontrollera om problemet är batteriet närstående. Kanske bilen inte startar, eftersom det inte får signalen att order att starta. Försök att minnas när var sista gången du bytte batterier i fjärrkontrollen förrätt. Det kommer också att hjälpa om du observerar utbudet av fjärrkontrollen startmotorn. Om du har märkt att det har minskat betydligt innan fel, kan det vara dags att byta batterier. Använda en lämplig storlek skruvmejsel, bänd halvorna av fob isär. Med hjälp av en plast pincett, ta ut det gamla batteriet och rengör batterifacket med en borste. Plats i det nya batteriet. Se till att du konsultera fjärrkontrollen startmotorn handbok för att få rätt typ av utbytesbatteri. Sätt tillbaka allt som du var tvungen att ta bort och pressa de två halvorna av berlocker tills den snäpper ihop.
  • Kontrollera antennkabeln. Ibland kan en skadad antenn förhindrar fjärrkontrollen starter från att öppna dörrarna och start av bilen. Gå över hela längden av tråden och se till att det inte finns några pauser, knickar eller skärsår. Kontrollera också att kabeln är ordentligt ansluten till motsvarande kortplats. Om du ser några skador på ledningar, kontakta en mekaniker om att ha den ersatt.
  • Om din bil startar men sedan avger fyra pip stängs sedan, kan problemet vara med tach inställningen. Den tackometersignalen berättar fordonet för att frigöra sin starter när fordonet har startat. Om det finns ett fel i systemet, kan du inte starta bilen med fjärrkontrollen. Programmera sin signal, bara att gå till förarsätet och stängde dörren. Se till att du spänna upp så att du inte hör säkerhetsbältet ringklockan. Sätt in nyckeln i tändningslåset och vrid den till "På" och sedan till "Off". Gör detta åtta gånger i snabb arv. Kontrollera om dörrarna låses upp och låses därefter. Tryck på någon av knapparna som finns på fjärrkontrollen förrätt och kontrollera om låset kopplar i och ur igen. Stäng av tändningen. Kontrollera om fjärrkontrollens startmotorn fungerar igen efter 20 sekunder.
  • Kontrollera de andra ledningarna för alla raster och lösa anslutningar. Om du har möjlighet att starta bilen och sedan höra två horn piper innan den stängs, kan problemet vara i ledningarna. Två pip innebär att huven inte är ordentligt stängd eller bromsen hålls nere. Kontrollera alla ledningar för huven switch och bromsen för eventuella skador. Du bör också kontrollera kabeln för viktiga mening.


Felsökning en ford fjärrstyrd start. Kontrollera om problemet är batteriet närstående.
Felsökning en ford fjärrstyrd start. Kontrollera om problemet är batteriet närstående.

Om du redan har kontrollerat alla ledningarna, omprogrammeras TACH inställningarna och bytte batterier i fjärrkontrollen förrätt och du fortfarande stöter på problem, är det dags att ta bilen till en Ford servicecenter. Dessutom, om du inte kan programmera om fjärrkontrollen på egen hand, kan du ringa antingen återförsäljare eller låta personen som installerade fjärrstart systemet kontrollera din bil.