E2a

Felsökning elmotor förrätter

Det kan vara ganska svårt att felsöka motor förrätter

Det kan vara ganska svårt att felsöka motor förrätter, särskilt elektrisk typ sådana. Men om du är ganska erfaren med motor arbete och vill lära sig att göra enkla felsökning uppgifter, då denna artikel är just för dig. Bara läsa på tips nedan och se om du kan göra dessa själv innan du beger dig iväg till närmaste servicecenter eller alla service tekniker. Detta kommer att spara lite pengar och tid och ansträngning som du normalt skulle placera i om du ska ringa någon att kontrollera din motor. Det finns också en lista över material som du behöver för din första inspektion.

 • Material som du behöver:
  • Skyddsglasögon
  • Wire tång
  • Skruvmejslar, både Philips och slitsade sådana
  • Volt-ohm mätare
  • SMÄRGELDUK
 • Sätta på skyddsutrustning. Som de alltid säger, är ett uns av förebyggande mycket bättre än ett halvt kilo bota så se till att du bär din skyddsutrustning i detta fall skyddsglasögon. Kom ihåg att glasögon och nyanser räknas inte. Du har verkligen använda skyddsglasögon.
 • Koppla bort enheten från makten. Nästa steg är att ta bort alla befintliga anslutningar till el. Du kan göra detta genom att ta bort anslutningen till din motor krets. Du kan kontrollera om det verkligen inte finns någon ström som går genom den genom att slå på din volt-ohmmeter och fäst den inkommande strömmen spåret. Mätaren ska läsas 0 i termer av spänning. Starta inte något arbete om behandlingen inte är 0 eftersom du kan electrocute själv.
 • Kontrollera skruvarna. Nästa steg är att kontrollera alla terminaler och deras skruvar. Skruvarna ska vara tätt placerade och ingen bör vara löst. Om det finns en, få din skruvmejsel och skruva i tätt. Att ha en lös skruv i maskinen kan vara mycket farligt. Kontrollera skicket på kablarna, även om det är något bränt eller missfärgade eftersom detta är ett tecken på en dåligt fungerande tråd. Byt ut kablarna om det finns någon missfärgning eller något liknande. Det är bättre att byta ut ett tveksamt tråd än att ha en olycka senare.
 • Kontroll av säkringar. Du kan kontrollera säkringarna genom att börja med startmotorn för motorn. Kontrollera att alla kablar leder till en sluten krets på alla säkringar. Normalt finns det 2 eller tre säkringar, beroende på vilken typ av motor du har. Oavsett bör alla dessa vara en del av en sluten krets. Kontrollera kablarna och deras villkor också, som tidigare beskrivits. Kom ihåg att en öppen krets småningom kommer att bränna något.
 • Kontroll av överbelastade värmare. Dig nästa bör kontrollera de omgivande delarna av din motor såsom anliggningsytorna, om det redan korroderad eller svag. Du kan ta bort korroderade metall genom slipa den med en smärgelduk. Detta kommer att vara som sandpapering ytan och kommer att bli av den korroderade metallytan. Efter slipning, bör det vara jämn och fri från någon missfärgning. Överbelastade delar är de som är färgade lila eller blå. Håll utkik efter den här typen av missfärgning i din motor.


Felsökning elmotor förrätter. Material som du behöver.
Felsökning elmotor förrätter. Material som du behöver.

Om förbättringarna som nämns ovan inte hjälper din motor så skulle du behöva ta den till närmaste servicecenter för att ha en expert tekniker ta en titt på det.