E2a

Felsökning det elektriska systemet i en Honda Accord

Honda Accord är en medelstor familjebil som produceras av Honda

Honda Accord är en medelstor familjebil som produceras av Honda. Det har introducerats på marknaden så tidigt som 1976. Sedan dess har det varit känt som ett av de snabbast säljande fordon på marknaden och flera modeller i serien har tagits fram från och med då.

Detta fordon är populär för att vara pålitlig och känd för att ge komfort för förare och passagerare. Men oavsett de goda recensioner från ägarna, det finns vissa enheter som kan ha defekter. Det går sant för de flesta av Honda Accord enheterna släpptes 2003.

Om du råkar få elektriska problem med din Honda Accord, försök att felsöka det själv först innan du tar den till en mekaniker. Läs instruktionerna nedan för att veta hur detta kan göras.

Felsökning det elektriska systemet i en honda accord. Kontrollera lamporna och vindrutetorkare.
Felsökning det elektriska systemet i en honda accord. Kontrollera lamporna och vindrutetorkare.

  • Sätt din bilnyckel. Hop i förarsätet och placera nyckeln i tändningslåset. Vänd den halvvägs utan att ha motorn gå. Observera lamporna på instrumentpanelen. De indikatorer och uppläsningar på instrumentbrädan ska tändas. Samtidigt bör den digitala klockan på din bilradio visas. Om du inte ser någon av dessa, är det möjligt att din bil har en defekt säkring. Skaffa en skruvmejsel och öppna gruppcentralen. Byt ut säkringen mot en ny. Du kan köpa nya säkringen i alla bildelar butiker. När säkringen har ersatts, replikera stegen gjort tidigare och se om det finns någon förbättring.
  • Vrid motorn på. Finns det en fördröjning eller problem med att starta bilen? Starter som ansvarar för att starta motorn kan vara fel om Honda Accord du använder är redan gammal. Men om din bil är relativt ny, kontrollera anslutningarna till batteriet och tändningslåset. Om det behövs, byta ut starter med en ny.
  • Kontrollera lamporna och vindrutetorkare. För några gamla Honda Accord modeller är det vanligt att ha elektriskt utställning systemproblem i ljus och vindrutetorkare. Om lamporna på ditt fordon inte stängs av eller om torkaren startar automatiskt, är det möjligt att det finns ett problem med växling och anslutningar. Detta kan vara mycket svårt, särskilt eftersom detta kan tömma ditt bilbatteri. Å andra sidan, om lamporna inte tänds vid omkoppling, måste de förmodligen bytas ut.
  • Inspektera nyinstallerade elektroniska enheter. Om du precis har installerat ett navigationssystem eller en anti-stöld larm till din bil, är chansen att du eller mekaniker som gjorde installationen av misstag orsakade elfel. Kontrollera om alla anslutningar är korrekta och säkras. När du ändrar det elektriska systemet, testa alla komponenter och inte bara det nya tillskottet. Slå på ljuset, radio, vindrutetorkare och lampor signal också.


Speciellt för Honda Accord-enheter mer än 3 år gamla, har dem kontrolleras av en betrodd mekaniker regelbundet för att undvika ytterligare problem. Och eftersom Honda Accord är en populär bilmodell, nästan alla bil del butiker har tillgängliga delar till din bil om de behöver bytas ut.