E2a

Driving växelspaken bilar: tekniker för manuella växellådor

Lär instruktioner för hur man kör en manuell växellåda bil och njuta av åkturen

En high school tennistränare sa en gång att han aldrig skulle köra en automatisk. Hans skäl? Växelspaken håller monotonin ur körning. Jag trodde han var från sina sinnen, men med åren att växa vana vid att köra en pinne skift bil själv, jag tycker att det kan finnas sanning i hans ord. Vid körning mina föräldrars bil, finner jag mig själv saknar de manuella kontrollerna. Om du precis börjat lära sig att köra växelspaken, tror du förmodligen jag ur mitt sinne. Ge det ett par år ... ser du. Att lära sig att köra en manuell bil kommer att göra körningen roligare.

Driving växelspaken bilar: tekniker för manuella växellådor. Kontrollaktiviteterna skillnader.
Driving växelspaken bilar: tekniker för manuella växellådor. Kontrollaktiviteterna skillnader.

Följande kommer att lära dig hur man kör en bil stick skift och om manuella växellådor. Vid körning manuell växellåda bilar, är det viktigt att lära sig att behärska kopplingen eftersom det tillåter dig att byta växel. Det är mycket annorlunda än att lära sig att köra bil som har en automatisk växellåda. Öva är nyckeln.

 1. Kontrollaktiviteterna skillnader.
  • Den tredje pedal ... Med en automatisk, ska du aldrig använda din vänstra fot för någonting. En av de stora skillnaderna mellan manuell och automatisk växellåda är användningen av vänster ben att arbeta kopplingen (längst till vänster pedal). Det vänstra benet kommer att få ett träningspass!
  • Ingen växelspaken utan pinnen. Naturligtvis är en annan stor skillnad i dina kontroller pinnen. Du kommer att märka det i stället för den tråkiga gamla växelspaken i en automatisk (som du skulle använda bara för växling mellan omvänd, Park och Drive). Denna pinne har både bakåt och kör också, men det enda enhet redskap av en automatisk har delats upp i flera växlar, menade var en för körning vid vissa varvtalsområden! Ingen Park, men eftersom parkering kräver att du glider bilen i friläge, knyta din nödbroms och stanna bilen.
 2. Växlarna.
  • 1 st växel är främst för att starta din bil från stillastående. Du kommer bara att kunna accelerera under 1: a växel tills någonstans mellan 10 och 15 mph. Sedan måste du byta till 2: a växel, som är mycket mångsidig.
  • Du hittar 2: a växel användbar eftersom du kan köra i det nästan till en genomsökning eller ta upp det så högt som omkring 25 mph, i stop-and-go-trafik, följ längre bort från bilen framför dig så att du kan använda 2: a växeln för att spara bromsarna.
  • . De högre växlarna Du kommer gradvis memorera hastighetsområdena av varje av dessa högre växlar, varierar skiljer sig något från bil till bil. Mycket av din stad och stadskörning kommer att ske i 3: e växeln (tills du stannar och startar igen). När du skriver en Interstate Highway, kommer du flytta upp till din högsta växeln och bo i dessa redskap tills du har att bromsa eller stoppa.
 3. Starta bilen i 1: a växel eller omvänt -! Den fruktade stall För att flytta bilen med hjälp av gaspedalen, måste du först ha din bil antingen i 1: a växel eller bakåt. Och för att du ska ha bilen stilla i 1: a eller bakåt (eller något redskap för den delen) måste du ha din vänstra fot intryckt på kopplingen.

  Nu kommer den känsliga konsten att balansera gas med koppling - prova dessa körteknik noggrant. Vid körning manuell, måste du trycka ner på gasen när du lätta upp kopplingen. Släppa kopplingen för fort (med för lite gas) kommer att orsaka din bil till stall (motorn stannar och du måste återgå nyckeln i tändningslåset för att starta upp den igen). Lätta på kopplingen för långsamt (med för mycket gas) kommer bara i onödan orsaka bullriga revving din motor.

  Lär instruktioner för hur man kör en manuell växellåda bil och njuta av åkturen. Accelerera - shifting upp enligt varvtal.
  Lär instruktioner för hur man kör en manuell växellåda bil och njuta av åkturen. Accelerera - shifting upp enligt varvtal.

  Tappa inte modet när du stall i början. Även en erfaren förare av bilar växelspaken stannar en varje så ofta. Och oroa dig inte - ju mer du övar, desto lättare och mer vätska din pedal-arbetet kommer att vara, tills det är som en andra natur.

 4. Accelerera - Shifting upp enligt varvtal Observera att lilla mätare bredvid hastighetsmätaren.? Som mäter dina varvtal (varv per minut). Använd den som en guide för när man ska flytta antingen uppåt eller nedåt. När varvtal in "3" området (vilket egentligen betyder 3.000 varv), bör du lägga in en högre växel. Att växla upp, ta bara din högra fot från gaspedalen (men hålla den svävande rätt över gasen), tryck din vänstra fot ner på kopplingen och samtidigt kopplingen trycks flytta pinnen från den aktuella växeln till nästa högsta en med höger hand. När skiftet har gjorts, släpp kopplingen samtidigt som du trycker din högra fot med examen fasthet på gaspedalen. Du bör lätta på kopplingen precis som du lätta ner på gasen. Denna synkronisering av mul rörelser är förmodligen den enskilt svåraste delen av att lära sig köra bil växelspaken.
 5. Bromsa -. Växling ner är däremot downshifting relativt lätt. Du har fortfarande att trycka på kopplingen ned när du nedväxling (samma som om du flytta upp), men du behöver inte samma koreografera av koppling och gas vid sänkning av hastigheten. I själva verket bromsar downshifting naturligt bilen ner, människor ofta rädda sina bromsar genom nedväxling, vilket kommer att orsaka en kort spik i varvtal och bromsa din bil. Generellt om din varvtal sjunker under 2 märket ska du växla ned för att hålla bilen hantering bra och lyhörd för din kontroll.
 6. Stoppa. Du kan antingen stanna i Neutral (för att hålla bort foten från kopplingspedalen) eller stopp i någon växel med din vänstra fot trycka kopplingen. Du kan flytta direkt till neutral från något annat redskap. Men om du är på väg och måste sluta på en femöring, till exempel, behöver du inte bry skiftande redskap och allt det där. Bara slam fötterna på kopplingen och bromsen. När du börjar flytta igen, se till att du byta till 1: a växel och flytta som vanligt.
 7. Neutral -. Lazy människans vän lära sig köra bil innebär att förstå "neutral". Neutral kan du utrullning kullar utan att använda kopplingspedalen. Du kan bromsa fritt, naturligtvis, och vila vänster ben på det sättet, men du måste ange rätt redskap för att verkligen arbeta gasen alls. Av den anledningen vissa anser neutral Utrullning är en lat recept för en olycka. Jag älskar det, men ...
 8. Hill -. Låter som fan (av en anledning) När du börjar lära sig att köra bil stick skift, gör det inte på någon form av en kulle. Hitta plattaste marken möjligt när du först börjar lära! Kullar ökar kraftigt en nybörjare uppfattning, eftersom det kommer sannolikt markerar första gången du som förare känner någon form av drift vid start bilen, oundvikligen, det finns en liten fördröjning mellan när du släpper bromsen och när bilen registrerar gas medan du samtidigt släpper kopplingen. Under den eftersläpning mellan bromsning och flytta, du inte bara nybörjare ångest av att inte stopp på bilen, men du har den extra oro känna bilen driver bakåt nerför backen när du försöker flytta den framåt. När du är mer bekväm att hantera koppling, broms och gas pedaler utan några problem, kommer du att kunna behärska kulle körning också.

En sista anledning till växelspaken håller driver intressant: du lär känna en bil på en mycket mer intim nivå. Du kommer att upptäcka att varje bil är något annorlunda, alla har sina egna disposition och fel. Vad mer, i vissa delar av världen, kan manuell växellåda vara din enda alternativet, så resenärer kan lika gärna ta tid att lära sig nu. Med lite träning (med början i tomma parkeringsplatser och platta, sömniga gator) kommer hotfulla aspekter växelspaken försvinner och du kommer att dela tro stöddes av gamla tennistränare. Och då folk kommer tro att du är galen ...