E2a

Däck kunskap för kvinnor

Fordonsunderhåll är inte bara för killar. Kvinnor kan och bör skärpa sina auto kunskap! För sin egen säkerhet och kunskap, här är några däck kunskap som alla kvinnor bör veta.

Steg 1

Vet du vad siffrorna på dina däck betyder. Inte alla däcken är desamma. Varje däck kommer märkta med ett speciellt nummer på sin sida som ger värdefull information till mekanik och bilägare. Första leta efter nummer på dina däck som refererar till sina mätningar. Däck finns i alla storlekar, så om du behöver köpa däck till din specifika fordon, måste du veta detta nummer så att däcket säljare kan matcha dina däck exakt. Ett exempel på ett däck nummer är P 235-60R-17. Här är vad alla dessa galna nummer innebär: P står för personbil är 235 däckets bredd i millimeter, hänvisar 60 till däckets höjd i procent av bredden och R betyder att däcket är en radiell ett. Numret 17 är storleken på fälgen som din däck passar i inches.

Däck kunskap för kvinnor. Vet du vad siffrorna på dina däck betyder.
Däck kunskap för kvinnor. Vet du vad siffrorna på dina däck betyder.

Du bör också hitta tillverkningsdatum på däcket. Du vill köpa nyare däck som inte har satt och blir sprött. Leta efter en DOT nummer på dina däck. Om numret slutar med '3605 ', så just däck gjordes i 36: e veckan av år 2005. Tänk på att tillverkarnas garanti redan kan vara upp på äldre däck som dessa, så leta efter en nyare tillverkningsdatum.

Steg 2

Korrekt däck inflationen är kritisk. För att köra säkert på vägen bör kvinnor också kunskap om rätt däcktryck. Den erforderliga däcktryck för varje specifikt däck skrivs eller gjuten i sidan av varje däck. Men det är inte idealiskt att fylla däck till detta tryck utan att hänsyn tas till fordonets. Kvinnor behöver fylla däcken enligt tillverkarens förslag som beskrivs i ett fordon bruksanvisning. Främre och bakre däck har ofta olika tryck specifikationer. Korrekt inflation ger en mjukare och mindre bränsleförbrukning.

Steg 3

Däck måste roteras. Kvinnor bör också ha kunskap om däck rotation. Det är inte perfekt (eller säkert) att lämna ett däck på samma hjul under hela dess användning. Egentligen kommer ett däck slits ut på vissa platser över tiden, beroende på vilken axel och sidan av fordonet var monterad. Kvinnor kan förlänga livslängden på ett däck med upp till 3 gånger genom att helt enkelt vrida däcken bakifrån och framåt och från sida till sida (i de flesta fordon).

Steg 4

Korrekt däck inflationen är kritisk. Däck måste roteras.
Korrekt däck inflationen är kritisk. Däck måste roteras.

Däckets slitbana är viktigt. Däck är gjorda med flera olika trappsteg. Vissa trappsteg är avsedda för hårdare väder, några för våta förhållanden, och en del för alla ändamål körning. Den slitbanan hjälper att rikta snö, regn och lera från din hjulets yta så att du kan ha en mjuk gång, eftersom dina däck kommer att behålla ett bra grepp på vägen. Slitbanan är avgörande för din säkerhet när du är på resande fot. När slitbanan på däcken börjar bära bort damer, är det dags att byta dina däck. Detta är en säkerhetsåtgärd som är absolut nödvändigt, eftersom alla däcken slits ut. Kontrollera med din statens riktlinjer för minsta däckets mönsterdjup. I allmänhet lade Lincoln sidan av en krona upprätt i din däckets slitbana och om det är under hans ögonbryn, då din däck behöver bytas ut. Din mekaniker kommer att ha en mer exakt slitbana-mätverktyg.

Steg 5

Du får vad du betalar för. När du handlar för däck, kvinnor behöver också lite kunskap när det gäller däck pris. I allmänhet, ju mer du spenderar, desto bättre kvalitet dina däck kommer att bli. God kvalitet däck variera allt från 115€ till 300€. Även om däcken kan tyckas dyrt, kvinnor behöver kunskapen att däcken är en mycket viktig köp som håller dem säkra under körning.