E2a

Byte fläktremmar: bil reparation och underhåll

Tips för att fastställa en serpentin bälte och mer

Namnet "fläktrem" är lite av en missvisande idag eftersom bandet kör mycket mer än bara ett fan. Det är ofta kallas ett tillbehör bälte. Fläktremmen går runt en remskiva ansluten till svänghjulet och befogenheter pumpar tillbehör och motorer som vattenpump, luftkonditionering kompressor, generator, bromsar makt och servopumpen. Vissa bilar har en stor serpentin bälte som driver alla tillbehör motorer. Andra bilar dela upp arbetet mer jämnt genom att använda användning av två remmar. Som du kan se, fläktremmar är viktiga punkter och bör vara på din bil underhåll lista med objekt att kontrollera då och då.

Oavsett om din bil använder en eller två bälten, kan du ändra din fläktrem med lite tid och några enkla verktyg som du redan har runt huset. Så här byter du fläktremmen:

Byte fläktremmar: bil reparation och underhåll. Ta bort den gamla fläktremmen.
Byte fläktremmar: bil reparation och underhåll. Ta bort den gamla fläktremmen.

  1. Rutininspektioner: Du bör inspektera remmarna varje gång du tittar under huven att träna bra auto underhåll. Leta efter sprickor och slitna delar. Om någon del av det inre av bältet är sprucken eller om någon del av snodden i bältet är sliten, då du kommer att behöva ersätta den.
  2. Fläktrem diagram: Din bil har ett diagram som beskriver vägen för bältet på din bil. Innan du tar av remmen, kontrollera diagrammet under huven. Det är oftast på plastkåpan ovanför kylfläkten. Följ diagrammet exakt när du tar bort den gamla remmen och när du installerar den nya. Diagrammet visar också när en speciell remskiva, som kallas remspännaren är belägen. Du kan justera sträckaren att ändra hur tätt bältet är som det går runt remskivorna.
  3. Ta bort den gamla fläktremmen: Ta den gamla remmen bort av remskivorna. Du behöver en nyckel eller två att frigöra spänningen på remmen. Tension systemen skiljer mellan märken, men effekten av varje är fortfarande densamma: De har en stram rem vid användning, och de tillåter dig att justera spänningen. I det här fallet vill du minska spänningen på bandet så att du kan glida bort från remskivorna.
  4. Få rätt bältet storlek byte: Du måste få rätt bältet storlek ersättning vid varje lokal Biltema. Det är mycket viktigt att matcha den nya formen med den gamla. Ta den gamla remmen med dig till affären för att jämföra med den nya remmen. Ibland nya är lite olika längd. Om det är en centimeter eller så kort, så det är OK. Det kommer troligen sträcka ut lite. Om det är lite för långt, be säljaren att hjälpa dig hitta en bättre matchning. En längre bälte är inte acceptabelt.
  5. Montera den nya remmen: När du byter fläktremmar, väg den nya remmen genom remskivorna så att den använder exakt samma väg som den gamla remmen. Du kan behöva lossa spännaren lite mer för att glida den nya remmen på den slutliga remskivan. Se diagrammet för att kontrollera ditt arbete. Efter det är på plats, dra åt den med hjälp av spänningen justering på din bil.
  6. Nyttiga Fläktrem reparation tips: Bältet ska vara spänd, och bör inte skrika när motorn är igång. För att avgöra om det är tillräckligt stram, ta bort allt som kan fastna i rörliga delar och slå på motorn. Slå på luftkonditioneringen. Om bältet inte skrika, så är det förmodligen tillräckligt hårt.

    När du drar åt bältet, vara noga med att inte få det för hårt. Om det är för hårt kommer det att lägga för mycket stress på alla remskivorna i systemet och kommer att orsaka en att misslyckas med tiden.

    Ibland bandet börjar skrika några dagar efter installationen. Detta beror på att det kommer ibland sträcka lite. Helt enkelt dra det lite i taget på spänningen justering. Detta bör bidra till att bli av med skrika.

Tips för att fastställa en serpentin bälte och mer. Få rätt bältet storlek byte.
Tips för att fastställa en serpentin bälte och mer. Få rätt bältet storlek byte.

Nu vet du ett av de viktigaste aspekterna av bilreparationer : byta fläktremmar.