E2a

Bil vindrutetorkare byte: armar, knivar och påfyllnad blad

Lär dig grundläggande tekniken för installation av nya bilar vindrutetorkarna på vindrutor

Det är förmodligen en bra idé att kolla din bil vindrutetorkare var sjätte månad så att du inte kommer att stöta på problem med vindrutetorkare. Du har förmodligen inte kommer att vilja vänta tills du inte kan se ut på vindrutan innan du ändrar dem. De flesta människor hamnar väntar för länge med att göra det grundläggande underhåll av fordon och måste ändra sina bilar vindrutetorkare i regnet. Om de börjar visa tecken på slitage, är det nog dags att byta ut dem. Du kan ändra dem med påfyllnad torkarbladet i bara några minuter.

Vindrutor bör vara det första att kontrollera. Människor inte alltid vill göra detta eftersom de inte vet hur man byter vindrutetorkare och rädsla att om de är dåliga, kommer de att få betala någon annan för att ändra dem. Som du kommer att se, det är inte sant, det är en mycket enkel process.

Bil vindrutetorkare byte: armar, knivar och påfyllnad blad. Ta bort de gamla torkarna.
Bil vindrutetorkare byte: armar, knivar och påfyllnad blad. Ta bort de gamla torkarna.

Nästa sak att göra är att kontrollera din vindrutan. Ibland kommer det att finnas en spricka eller chip i vindrutan som är boven i dramat av dina trasiga vindrutetorkare. I det här fallet, ta upp vindrutan frågan först. Därefter kontrollera dina vindrutetorkare: de ska inte knäckt, trasiga, trasiga eller har ojämna kanter. När de spricka eller riva, blir de tunn och kan inte effektivt avlägsna vatten från vindrutan.

Vindrutetorkare är nästan alla byggda på samma så det finns ingen anledning att jaga bra. En elektrisk motor är ansluten till en metall arm. Armarna sträcker sig över vindrutan och håller torkarbladen tätt mot vindrutan. Torkarbladet är en metall och plast anordning som håller en gummiinsats. Att döma av så få delar, är det säkert att anta vindrutetorkare reparation är relativt lätt så se till att ge det ett försök innan anställa någon annan att göra jobbet.

Om du bor i ett område som är utsatt för snö och is, överväga att köpa vindrutetorkare vintern vindrutan , eller också känt som vinter blad. Dessa är mer effektiva på att ta bort snö och is än normalt allrengöringsmedel regn vindrutetorkarna.

Lär dig grundläggande tekniken för installation av nya bilar vindrutetorkarna på vindrutor. Den universella bilden.
Lär dig grundläggande tekniken för installation av nya bilar vindrutetorkarna på vindrutor. Den universella bilden.

 1. Köp nya torkarna. Det är oftast en bra idé att ändra dina torkarblad auto vindruta på delar butik. Du kan ta dina gamla torkare från bilen innan du går in i affären för att jämföra torkarna innan du köper dem. På vissa delar butiker kan en säljare hjälper även du installera nya bladen på parkeringen. Du måste bestämma om du vill köpa en hel torkarblad eller bara en påfyllning. Alla har sina fördelar. Till exempel, om målet bär bort den gamla en, då du kanske vill betala lite mer för en hel ersättning. Men om du vill spendera lite mindre, kanske du vill välja att köpa påfyllnad att bara ändra gummidelen av bladet. Det är oftast enklast att byta ut hela torkarbladet.
 2. Ta bort de gamla torkarna. Först, lyft torkararmen bort från vindrutan så att det är lättare att arbeta med. Sedan bestämma hur de är kopplade till torkararmen. Det finns flera olika metoder som vanligen används i dag, men den allmänna formeln är fortfarande densamma. Tryck eller skjut frigöringsfliken som ansluter bladet på armen. Dra sedan fast att skilja bladet från armen. Det kan vara lättare att ta bort om det är vinkelrätt mot torkararmen. Det finns tre olika mekanismer är vanliga på bilar i dag.
  • Den universella bilden. Detta är den vanligaste konstruktionen. Du måste trycka på spaken på undersidan på anslutningen och skjut sedan torkaren ner mot botten av torkararmen.
  • Den sida stift. Stiftet är tillverkat av ett 7mm stift som är i rät vinkel mot torkararmen. Du måste trycka på knappen fjäderlås med en liten skruvmejsel, och dra sedan torkarbladet från torkararmen.
  • Bajonetten armen. Lyft låsspaken och skjut torkarbladet bort från basen av torkararmen. Det är, skjut bort den från bilen.
 3. Installera nya vindrutetorkare. Följ anvisningarna som följer med din nya blad vindrutetorkare. Det är oftast en ganska enkel process, och riktningar är vanligtvis bild guider visar hur du installerar torkarbladet på din bil. De flesta bladen kommer med adaptrar för att passa de flesta någon typ av kontakt. Återigen här är några blad-specifika instruktioner.

  • Den universella bilden. Placera bladet strax under kroken. Tryck bladet i kroken tills den snäpper på plats.
  • Den sida stift. Tryck hålet på tappen. Den bör låsas automatiskt.
  • Bajonetten armen. Lyft låsspaken, och den här gången skjuter torkarbladet tillbaka ner till botten av torkararmen (skjut den mot bilen).
 4. Testa nya torkare installationen. Använd bilens vindruta mister att se att dina torkarblad fungerar. De bör fungera smidigt utan skrikande, chattering eller ränder. Om så är fallet, då din Vindrutetorkare ersättning har varit en succé!