E2a

Att skriva ut en bild på en skjorta

Om du har en järn-på papper

Om du har en järn-på papper, skjorta, dator och en bläckstråleskrivare, så du kan skräddarsy din egen skjorta genom att skriva någon av dina favorit bilder på det. Det är lätt och roligt att göra. Följ bara stegen nedan.

Att skriva ut en bild på en skjorta. Gör en provutskrift.
Att skriva ut en bild på en skjorta. Gör en provutskrift.

  • Välj ett foto. Välj från datorn varje foto som du vill ska skrivas ut som en design av din skjorta. Det kan vara en bild, till exempel en familj bild eller en rolig bild på din hund. Som en av fördelarna med att skapa din egen skjorta, kan du sätta på din tröja någon design som du väljer.
  • Redigera bilden. Använd någon programvara fotoredigering installerat på din dator. Ett exempel på ett fotoredigeringsprogram är Picasa. Men om du inte har en, kan du ladda ner den från Internet, eller du kan köpa den hos din lokala datorbutik. Du kan justera skärpa, kontrast eller ljusstyrka färgerna i fotot med nästan alla fotoredigeringsprogram. Du kan även göra det svart och vitt, eller göra det i sepia, för att ge bilden en mer dramatisk effekt. Gör det större eller mindre, beroende på vad som passar din smak. Det är verkligen upp till dig hur du vill att din bild ska se ut.
  • Gör en provutskrift. Foton visas annorlunda på datorskärmar och på papper. Det bästa sättet att se på det faktiska utseendet och sanna storleken på fotot är genom att skriva ut den på papper. Även om detta verkar vara värdelös vid första, kan detta spara tid i slutändan.
  • Välj rätt typ av papper. Du kan inte använda några papper om du vill överföra en bild från papper till skjorta. Vad du måste använda är järn-på papper, som ibland kallas transfer papper, järn-om överlåtelse papper, eller kontakta papper. De betyder alla samma. Men att välja rätt typ av papper som inte slutar här. Det finns olika typer av järn-på papper för olika typer av skrivare och för vissa typer av skjortor. Till exempel finns det järn-på papper som är speciellt framtagna för bläckstråleskrivare, och inte för laserskrivare eller matrisskrivare. Dessutom finns järn-på papper gjort för ljust färgat tyg, och det finns de som tillverkas för ljusa tyger. Se till att välja rätt papper.
  • Skriv ut fotot. Kontrollera att skrivaren är korrekt installerad på din dator, och korrekt ansluten till en strömkälla. Mata järn-på papper i skrivaren. Se till att den tryckta sidan av pappret är vänd rätt sida. Om du inte vet vilken utskrift sidan är, titta på dess omslag. Om det inte anges där, bara fråga från personalen datorbutik.
  • Gör ett prov skjorta. Som bilder visas annorlunda på datorskärmar och på papper, foton också ser olikt på papper och tyg, närmare bestämt på tröjan. Så du inte kommer att förstöra hela din t-shirt projekt, göra ett prov skjorta först. Du kan göra detta genom att skriva ut 2 kopior av fotot på järn-på pappers-en är för provet skjorta och en är för den färdiga produkten.
  • Slutligen avsluta din produkt. Om du är nöjd med hur provet tröjan visas, då är det redan dags för dig att avsluta din skräddarsydda skjorta. Placera stryka på papper på den del av skjortan där du vill att det ska vara, med foto mot skjortan. Järn på! Bara en varning, kommer bilden att visas som en spegelbild, så om du inte vill ha det så, vända bilden innan du skriver ut det.