E2a

Att fotografera med levande ljus

Candlelight fotografering kan vara mycket vacker

Candlelight fotografering kan vara mycket vacker, särskilt eftersom ljusen från ljuset avger vissa effekter. Det kan vara mystisk, lockande, romantisk, skrämmande, tröstande och mycket mer. Men det finns vissa svårigheter du kommer att ställas inför när man gör levande ljus fotografering såsom dålig belysning och oförutsägbarhet av ljuset från ljusen. Här är några tips du kan använda för att ta vackra levande ljus fotografier.

Att fotografera med levande ljus. Ställ dina kameror upp för levande ljus fotografering.
Att fotografera med levande ljus. Ställ dina kameror upp för levande ljus fotografering.

  1. Ställ dina kameror upp för levande ljus fotografering. Kontrollera de olika inställningar som påverkar resultatet av skottet. Detta inkluderar vitbalans, ISO-inställningar, slutartider, zoomar och öppningar. Se till att dessa inställningar fungerar så att du kan få den effekt du vill ha. Detta kan göras under inspelningen, särskilt om du bara experimenterar på begreppen levande ljus fotografering.
  2. Du kommer att vilja fånga ljuset från ljusen i ditt fotografi så det är viktigt att du inte slår på blixten funktion kameran. Använda blixten kan förstöra vilken effekt levande ljus har på bilden eftersom det kan övermanna effekten av levande ljus. Om du verkligen vill använda blixt funktionen kan du täcka källan blixten med en substans som kommer att komplettera den levande ljus.
  3. Eftersom du kommer att arbeta med lite belysning, kommer kameran behöver lite mer tid att ta i. Många fotografer föredrar att använda långa slutartider för att lösa detta problem. Eftersom långa slutartider behöver mer tid för att ta bilden, behöver du något sätt att stabilisera kameran. Vanligtvis, är ett stativ används för att lösa problemet med stabiliteten.
  4. Normalt kommer du inte väljer att sätta på artificiellt ljus. Försök att använda mer ljus för att kompensera för bristen på ljus. Experimentera med belysning genom att placera ljusen på olika platser, vilket ger en olika effekter och situationer som kan vara till nytta för dig. Välj den effekt du vill ha ditt fotografi.
  5. Välj inställningen av bilden noggrant. Sammanhang och bakgrund är viktiga att ta bra bilder. Göra hela bilden arbetar tillsammans för att harmonisera med ämnet. Du kan experimentera på detta för att avgöra de bästa inställningarna för dig.
  6. Du kan använda färgen vit för att tjäna som naturliga reflektorer där levande ljus reflekteras. Detta bidrar med dina problem om belysning.
  7. Om du vill, kan du fortfarande använda artificiellt ljus för att hjälpa dig i dina bilder. Du måste bara se till att de artificiellt ljus du planerar att använda inte övermanna ljuset från ljusen.

Det finns så många olika sätt du kan göra levande ljus fotografering och vägen till upptäckten är genom experiment. Allt som krävs är lite ansträngning och praktik för att övervinna alla svårigheter. Du måste utveckla en förbindelse med din farkost som bara erfarenhet kan ge dig. Keep on experimentera och lägga till dina kunskaper om de olika sätt du kan använda levande ljus som källa.